Rick Riordan: A csontlabirintus (A 39 kulcs 1.)

                                                               Fülszöveg:
Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának – fogod az egymillió dollárt és elsétálsz. vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod – és megkezdődik a veszélyes hajsza.

Azt hiszem Rick bácsi megint kitett magáért :)). Sokat vaciláltam, hogy elkezdjem-e a sorozatot, mert elég hosszú, meg lehet nem is tetszene………..de örülök, hogy elkezdtem. Nem bántam meg. Az egész sorozat a 39 kulcs megtalálására épül. Itt jön nekem a nagy rejtély, hogy akkor 39 részes lesz a sorozat vagy hogy lesz? A főszereplők, Amy(14) és Dan(11) árva gyerekek. Amy egy visszahúzódó, félénk, de rendkívül okos lány, aki szereti a történelmet. Öccse, Dan  egy bátor, fiatal fiú, akinek nagyon jó érzéke van a számokhoz, és nagyon jó a memóriája. A nagymamájuk halála után döntés elé kerülnek: vagy elviszik az örökség rájuk eső részét vagy megkapják az első kulcsot. Itt kezdődik el az élet-halál hajsza a kulcsok megszerzéséért.
Amy Cahill

A terjedelméhez képest pörgős, eseménydús és tele van rejtélyekkel. Ez a legjobb az egészben. Imádom az ilyen könyveket. Itt rejtély rejtély hátán, kirakós darabokat kell megtalálni, kutatni kell…….nagyon jó. És minél közelebb érsz a könyv végéhez, annál tisztábban látod a dolgokat, de még mindig maradnak homályos részek……..épp ez vesz rá, hogy tovább olvasd. És ha egyszer beindul a sztori, le sem bírod tenni. Mondjuk nem lennék a srácok helyében sem. Nem lehet könnyű
Dan Cahill
egy ilyen döntést meghozni. De kíváncsian várom, hogy mit sikerül nekik kihozni ebből az egészből. Drukkolok, hogy megtalálják az összes kulcsot :)).





Képek forrása: moly.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Közös olvasás: Sarina Bowen: Bittersweet - Keserédes (True North 1.)