Előolvasás: Elyn Vee N.: Jake (Zivatar 1.)

Jake és Summer első látásra egymásba szerettek. Érezték, hogy a köztük lévő kémia és vonzalom nem mindennapi. Azt hitték, hogy a köztük szövődő hatalmas szerelem örökre szól. De vajon a sors is ugyanígy gondolja?

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Tisztán emlékszem arra, amikor először találkoztam Summer Westonnal. Szigorúan konzervatív és kőgazdag család tagja volt, aki mellettem bontogatta szárnyait, amit én nem mellesleg rohadtul élveztem is. Legalábbis addig, amíg rajta nem kaptak minket… Ennek már egy éve, most pedig itt áll a verandámon, hogy elmagyarázza, miért lépett le minden szó nélkül, egy kicseszett levelet hagyva maga után…”

Sorozat: Zivatar / Kiadó: Book Dreams / Oldalszám: 210 oldal / Moly

Véleményem:

"Önmagunkért változzunk, de sose felejtsük el, ki áll mellettünk, mert ő is ugyanúgy megérdemli, hogy a legjobb részünkből is kapjon, ne mindig csak a hibákból."

Hát, az előző két könyve is tetszett az írónőnek, de azt hiszem Elyn Vee N. most tette fel arra a bizonyos i-betűre a pontot. Nagyon tetszett ez a könyve is (tovább növelve a bizalmam a hazai írókban. Már látom, hogy nagyon sok van belőlük.)

A regény elején egy tipikus első látásra szerelemnek lehetünk szemtanúi. Ahogy Jake meglátja Summert piff-puff már hívta is randira (a macsó, aki előtte annyit randizott, hogy egy kezén meg tudta volna számolni. :D) A legtöbben, akik nem szeretik a klisés dolgokat, már lehet itt letették volna a könyvet. De én ettől jobban ismerem az írónőt, alap volt, hogy tovább olvasom. És jól is tettem, mert eszméletlen, amit ez az írónő művel. :D Azt a mindenit, hogy ebben a sztoriban mennyi minden történik. Az ember csak néz, mint borjú az új kapura, hogy akkor most mit és hova és miért és hogyan. És függetlenül attól, hogy minden történik, nem érződik túlzsúfoltnak vagy összecsapottnak a történet, és ez nagyon sokat számít. Sokat hozzátesz amúgy a sztori könnyebb megértéséhez, követéséhez, hogy itt is váltott a szemszög. Személy szerint nekem az ilyeneket könnyebb olvasnom, feldolgoznom. :D (Nem mellesleg imádom, ha a pasi gondolatait is tudom a lányról és nem csak fordítva. :D) Szóval fantasztikus a történet. De tényleg.


Fantasztikus történethez pedig szuper szereplők dukálnak, nem igaz? Na hát itt ebből is akad pár. Nem is tudom melyikükkel kezdjem…. Ááá, legyen Jake. ^^ Imádom őt, nagyon. Az egy dolog, hogy a külseje abszolút 5 csillagos (mert hát jóképű, meg ugye a kockái is helyükön vannak), de mellé olyan belső értékekkel rendelkezik, amivel szerintem kevés fiú. Okos, figyelmes, türelmes, megértő, mindenben támogatja Summert. Olyan a srác, mint ami a nagy könyvben meg van írva, minden lány álma. Szurkolok, hogy én is találjak ilyen pasit (és itt inkább a belső értékekre gondolok, nem feltétlen a kockákra. :D) Aztán a mi nagyszerű Jake-ünkhöz tartozik ám egy nagyszerű Summer is. Az éles nyelve miatt azonnal megkedveltem őt. Rá is hasonló dolgok jellemzők, mint Jake-re: rettentően okos és figyelmes, meg igazi védelmező típus. Bármivel/bárkivel szemben megvédi azt, akit szeret és ezt nagyon becsülöm benne. Meg amúgy is egy igazi tökös csaj. Nagyon szép párt alkotnak ők ketten. De ne felejtsük el megemlíteni a tesókat is, mert a történet humor részéhez elég sokat hozzátettek: Max és Nate (Jake öccsei) és Dex (Summer öccse). Később szívesen megismerném őket jobban is. :)

Összességében azt mondhatom, hogy fantasztikus volt. A Cseszd meg, Hunter! is nagyon tetszett, de itt érezhető volt a fejlődés sok szempontból is. Emellett pedig egyetértek drága Viki barátnőmmel: „Úgy is mondhatnám akár, hogy szerintem Elyn Vee N. a mi Elle Kennedynk lesz :)” (Könyvmánia blog). Ebben szerintem igaza van, nagyon érik a dolog. Úgyhogy én is csak azt mondhatom, hogy csak így tovább, mert nagyszerű amit csinálsz és köszönöm itt is, hogy lehetőséget adtál, hogy megismerkedhessek ezzel a szuper történettel! :)

"Sok mindenki életében megtörténik az, hogy elfordul azoktól, akik igazán szeretik. Családtagok, barátok, szerelem. Akkor mindig azt hisszük, hogy okkal tesszük. Ez így is van. Sokan ekkor jövünk rá, hogy ki az, aki igazán fontos. Ha szeret, akkor ad egy esélyt."

Csillagozás:

Sorozat további kötetei:
Ely Vee N.: Damien (Zivatar 2.)

Ha megtetszett, alábbi linken elő tudod rendelni :)
Book Dreams

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)