Első blogszülinap - Nyereményjáték, köszönet, ünneplés :)

Sziasztok! : )

Mint a címből is láthatjátok, most ünnepeljük a blogunk első születésnapját!


Számunkra ez egy hatalmas mérföldkő, ami nem csak nekünk, hanem Nektek is köszönhető. Igen, ez az a klisé, amikor mindenki elmondja, hogy „sosem gondoltam volna, hogy ez meg az össze fog jönni.” Igen, ez a klisé helye, mert mindnek, ennek is van alapja. Nekem például egyszer sem jutott volna az eszembe, hogy az első blogszülinap előtt több mint 20.000 megtekintés lesz összesen a blogon, és elérjük a századik bejegyzést, vagy éppen, hogy már a filmek felé is lassan nyitunk.

Ez tényleg az a szokásos szöveg, amit mindenki mondogat. Hatalmas köszönet Nektek, amiért rendszeresen olvastok minket! Reméljük, ugyanezt mondhatjuk el jövőre is.

De most jöjjön az, amiért mindenki rákattintott a bejegyzésre. A nyereményjáték. (Hipp-hipp hurrá!)

A következő leírásokat érdemes végigolvasni, hiszen fontos információkat tartalmaznak!
Először is, néhány dolgot a nyereményjátékról:

1. A játékhoz a Rafflecopter-dobozt használjuk, ott is fogunk sorsolni, az időt a doboznál látni fogjátok, de ettől függetlenül még egyszer kiírom.

2. Ha bárkinek bármi problémája, baja lenne a doboz kitöltésével kapcsolatban, nyugodtan írhat nekünk. Azonban nem hinném, hogy lesz ilyen, mivel a doboz használata inkább nekem bonyolult. Nektek egyszerűen be kell jelentkeznetek, lehetőség van e-maillel, Facebookkal is, talán még mással is, azt nem tudom. A bejelentkezés után pedig csak a kérdésekre kell válaszolni.

3. Tíz darab kötelezően megválaszolandó kérdés lesz. Ezek közül szerintem egyik sem nehéz, mindre megtaláljátok a választ a blogon.

4. Lesznek nem kötelező kérdések is. Ezeknek a lényege az, hogy "plusz esélyeket" szerezzetek. Ha nem csináljátok meg, ugyanúgy nyerhettek, mint bárki más. Ha megcsináljátok, akkor csak az esélyeiteket növelitek.

5. A játék 14-én délben kezdődik (technikai okok: a doboz valamiért nem enged időpontot váltani, így marad a dél) és 25-én fejeződik be, szintén délben! A doboz automatikusan "nyitja" és "zárja"magát.

5. És az utolsó, majdnem a legfontosabb: csak Magyarország területére tudunk postázni! 

Most pedig a nyereményekről:

Négy csomagot nyerhettek meg, így értelemszerűen négy darab győztes lesz. A nyereményeket most külön be fogom mutatni.

Az első és a második csomagok könyvjelzőket tartalmaznak. Ezeket ugyanazon a képen láthatjátok, azonban két csomagnak számít. A két pakkot a dobozban külön jelöltem. Ha a képek elmosódottak, azért előre is elnézést.


A harmadik pakk egy könyv, a Bűvös város című kötet, a negyedik pedig a Kivédhetetlen című könyv és egy hozzá tartozó könyvjelző.


És most jöjjenek a kérdések, mivel biztosabbnak érzem azt, hogy kicsit részletesebben is leírom nektek, nehogy kétértelműek legyenek a dobozban. Ha még így sem világos, akkor nyugodtan kérdezzetek, de ez a leírás azért készül, hogy a lehető legérthetőbb legyen minden. Néha lehet egy kis segítségszerű plusz információ is lesz a leírásban, például, hogy milyen típusú bejegyzést érdemes keresni. Sok szerencsét! :)

1. Az oldalon sok könyvértékelést olvashattok. Most egyet meg kell keresnetek. Az első olyan bejegyzést, ahol egy magyar író könyvéről írtunk. A helyes megfejtés író és cím, mint ahogy a bejegyzés címében is találhatjátok. Esetleges sorozatcím nem szükséges! Tehát kell egy író neve és a könyvének a címe, az író magyar (lehet álneve is, erre figyeljetek!) és ez volt az első magyar író által írt könyv értékelése a blogon.

2. Mindannyian ismerünk karácsonyi könyveket. Petussal 2015 végén/ 2016 elején kiválasztottunk egyet-egyet, amit el szeretnénk olvasni. Most az a kérdés, hogy melyik könyv volt Petus választottja. Ide is író és cím kell! 

3. Egyszer feltettek nekünk egy olyan kérdést, hogy melyik könyv szereplőt utáljuk nagyon. Mindketten mást választottunk, most az a kérdés, hogy melyik volt az én választottam. Volt egy könyv, aminek a szereplőit nagyon utáltam. Most ennek a könyvnek az írója és címe szükséges. (A félreértések elkerülése végett: ez egy viszonylag friss bejegyzésben található.)

4. Többször is regisztráltam a Pottermore-ra. A nagy kérdés az, hogy melyik ház(akba) osztott be a rendszer és milyen pálcám lett? Ide szükséges a ház/házak neve és a pálcáé. Az összes megemlített ház neve kell (ha kettő, akkor kettő; ha csak egy, akkor egy) és az, hogy milyen fából készült a képzeletbeli varázspálcám! (Tehát legalább kettő szó legyen a válaszban.)

5. Néhányszor hirdettünk saját petíciókat az oldalon, amiknek a célja, hogy kiadjanak egy-egy könyvet. A legjobban a bátorító szavakat szerettük, amiket kommentben írtatok. Az ehhez kapcsolódó kérdés az, hogy hány darab ilyen bejegyzés volt? A válasz pedig egy szám, nem kell leírni a hozzá kapcsolódó könyveket.

6. Egyszer megkérdezték tőlünk, hogy járunk-e rendszeresen könyvtárba. A válaszaink különbözőek voltak. Nektek azt kell megkeresnetek, hogy melyikünk jár rendszeresen könyvtárba!

A következő 4 kérdésnek a lényege az, hogy idézünk korábbi bejegyzéseinkből. Nektek azt kell kitalálni, melyik könyvekről szólnak. Ide is a könyv írója és címe kell, valamint a bejegyzés írója. Például így: "Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok - Évi"

7. "És meglepő módon azok, amik miatt ég és föld (pontosabban ég és víz) volt a két szereplő, na amiatt barátkoztak össze. Ami szerintem a könyv egyik legjobb momentuma volt. Amikor végre nem kényszerből dolgoztak össze, hanem azért, mert ők is így akarták."

8. "Szépen mennek, mendegélnek, a herceg meg lohol utánuk, hogy visszaszerezze élete szerelmét. Történik néhány dolog, berúgások, harcok, a lány mégis megtartotta emberségét, bár egy ilyen bandában nem tudom, hogyan. Gusztustalan egy banda az biztos. Mai napig csoda számomra, hogy hogy bírt ki mellettük ennyi időt. De nem ez  a lényeg, hanem az, hogy végre egymásra találnak."

9. "A szereplőknek szintén jók. Kidolgozottak. aranyosak, viccesek és nem papírmasék. Bár gyanítom lesz még itt titok a jövőben is, és erre nagyon kíváncsi is vagyok. Arra is, hogy mi lesz a folytatásban. Az alaptörténetet először elhittem, aztán rájöttem, hogy lehet mégse kéne, ezért elkezdtem kételkedni. A végén meg már tényleg nem tudtam hova kapni a fejem."

10. "Engem valahogy lehangolt ez a sztori. Azt hittem arról fogok olvasni, hogy milyen boldogok együtt a nehézségek ellenére. Hogy igen, ott van a média, ami zaklatja őket és még sok más, de ennek ellenére kihasználnak minden pillanatot, hogy együtt lehessenek. Erre néha szabályosan sírhatnékom támadt."

További lehetőségek: plusz pontért feliratkozhatsz a blogunkra, aminek a lehetőségét az oldalsávban találod meg; valamint ha szeretnél hagyhatsz egy kommentet is, például melyik a kedvenc bejegyzésed vagy éppen arról, hogy mi a véleményed a blogunkról. Figyelem! Ezek természetesen nem kötelező feladatok! Csak az esélyeidet növelheted velük, de ha nem szeretnéd őket megcsinálni, akkor nem kell!


a Rafflecopter giveaway

Évi

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

20 megjegyzés:

 1. Sziasztok! Köszönöm a lehetőséget a játékra, és bár csak emiatt tévedtem ide, de a blogotok tényleg tetszik, olvasó lettem és molyon is figyelő. Csak így tovább!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Köszönjük szépen a kedves szavakat, igyekszünk minél többet blogolni, és minél jobb tartalmat nyújtani. Remélem, a jövőben is tetszeni fognak a bejegyzéseink. :)

   Törlés
 2. Sziasztok! :)
  Először is boldog blogszülinapot. Biztos remek érzés megérni.
  Már régebb óta nézegetem a blogot, amikor molyon szembejön egy újabb bejegyzés, rá is kattintok. Kívánok további jó blogolást nektek.
  Köszönjük a játékot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Köszönjük szépen, tényleg nagyon jó érzés, hogy már itt is van az első blogszületésnapunk. (És hihetetlen is egyszerre.)
   Mi köszönjük, hogy játszottál, és remélem, hogy tetszett, és a jövőbeli bejegyzéseink is tetszeni fognak. :)

   Törlés
 3. Sziasztok! Nagyon jó kis játékot találtatok ki, jó volt egy kicsit kutakodni a válaszok után. Sok sikert a blogotokhoz!! Köszönöm a játékot :) Üdv: Csokán Ágnes

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Örülök, hogy tetszett a játék, egy kicsit nekem is meg kellett szenvednem vele. Magával a játékkal és a dobozzal is. :D

   Törlés
 4. Sziasztok! Én csak most találtam rátok,a nyereményjáték kapcsán,de ahogy átolvastam a bejegyzéseket,nagyon megtetszett a blogotok.Főleg a borítómániák
  és a booktages bejegyzések tetszettek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Nagyon örülök, hogy tetszett a blog. Igyekszünk minél többször publikálni, de sajnos az időnk nem mindig engedi. De azért igyekszünk. :) Remélem, a jövőben is tetszeni fog az oldal. :)

   Törlés
 5. Sziasztok! A nyereményjáték miatt néztelek meg titeket, de most még azután is olvasgatom a bejegyzéseket, hogy már minden kérdésre válaszoltam. :D Jó a blogotok, remélem, hogy sokáig fogtok rá írni. ☺ Jó kis kutakodós feladatokat adtatok, kicsit megszenvedtem, de megérte. :) És Boldog Blogszülinapot!^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Örülök, hogy tetszett a blog is és a nyereményjáték is. Próbáltam a lehető legjobbat kitalálni. :) Köszönjük szépen a kedves szavakat. :)

   Törlés
 6. Sziasztok! Idáig nem hallottam rólatok, egy másik blogot olvastam éppen, amikor megemlítették a ti blogotokat. :) Így találtam meg a nyereményjátékot, és nem volt kevés idő visszakeresgélni a válaszokat, de azért tetszik, mert nem csak annyi az egész, hogy "kövesd be a blogot, meg dobj egy like-ot a Facebook oldalra". :) Boldog blogszülinapot!
  Sopuch Míra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Köszönjük szépen. :) Pont ez volt az egyik szempont, ami a szemem előtt lebegett, amikor a feladatokon gondolkodtam. Nem szeretem, hogy néha csak lájkolni kell, és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Ezért jöttek a feladatok. Örülök, hogy tetszett a játék. :)

   Törlés
 7. Sziasztok! Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a játékban. A blogotokra a moly.hu oldalnak köszönhetően találtam rá. A feladatok nagyon tetszettek, izgalmas volt. Boldog blogszülinapot!

  További sok sikert a bloghoz!

  Lajos Holubán

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Köszönjük szépen, igyekszünk a lehető legjobbat kihozni mindenből, ilyen volt ez a játék is. :) örülök, hogy a játék tetszett, próbáltunk kreatívak lenni. :)

   Törlés
 8. Sziasztok!

  A blogotokra a moly.hun találtam, amikor kitettétek a nyereményjátékot. Rögtön meg is lestem. :) Nem volt egy egyszerű feladvány, de nekem tetszett, hogy bíbelődni kellett vele és ezáltal megismertük a blogot. Néhány könyvhöz kedvet is kaptam!

  Köszönöm szépen a lehetőséget és nagyon boldog blogszületésnapot kívánok! :) Legyen még sok ilyen sikerekben gazdag évforduló.

  Sümegi Klaudia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Nagyon örülök, hogy tetszett a játék. Próbáltuk olyannak megtervezni, hogy ne legyen túl nehéz, ugyanakkor ne csak egy lájk vagy egy követés legyen a legtöbb feladat. Az pedig még jobb, hogy néhány könyvet is bemutathattunk Neked. :)

   Köszönjük szépen a jókívánságokat, igyekszünk egyre jobb és jobb bejegyzéseket hozni. :)

   Törlés
 9. Sziasztok,mint sokan mások én is a molyon találtam rá a blogotokra. Köszönöm szépen a lehetőséget,és boldog blogszülinapot nektek! A kedvenc értékelésem pedig a Lángra lobbant nyár volt,már alig várjam,hogy én is elolvassam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Köszönjük szépen, reméljük, lesz még több blogszületésnapunk is. :) Igyekszünk gyakran publikálni, hogy Ti is megismerhessetek egy-egy könyvet, örülök, hogy egynél más sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet. :)

   Törlés
 10. Sziasztok!
  Boldog Blogszülinapot nektek! :)
  Én ugyan nem most találtam rá a blogra, hanem már hónapokkal ezelőtt, ha jól emlékszem, akkor valamikor februárban. Rendszeresen olvasom az értékeléseket, egyik kedvenc blogom a Tiétek :)
  Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a nyereményjátékon! Tetszettek a feladatok, volt amelyik kicsit nehezebben ment, de sikerült!!!:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Először is: köszönjük szépen! :) Másodszor pedig örülök, hogy rendszeresen olvasol minket, valamint, hogy ez az egyik kedvenc blogod. <3 És azt is köszönjük, hogy játszottál. :)

   Törlés