Gordon Korman: Egy hamis hang (A 39. kulcs 2.)

                                         Fülszöveg:
A hajsza folytatódik… 
Folyik a verseny a 39 Kulcs felkutatása után, ami roppant hatalmat őriz, és a tizennégy éves Amy Cahill és öccse, Dan megdöbbenve találják magukat az élen. A kutatás Bécsbe viszi őket és náluk van Mozart egy művének kódolt kottája is, ami a második Kulcshoz vezető nyom. De egy hordányi hataloméhes rokon lohol a nyomukban és Amy és Dan nem tudhatják, hogy a diadal felé hajóznak-e vagy egyenesen a halálos csapdába.

Csembaló
Igazából Gordon Korman neve eddig ismeretlen volt számomra. De nem bánom, hogy megismertem. A stílusa nagyon hasonlít Rick Riordanéhez,
amiért plusz pont jár. Bár lehet, hogy ez csak a sorozatnak köszönhető. Viszont még fogok találkozni a nevével ebben a sorozatban, és azokat a könyveket is kíváncsian várom.

Wolfgang Amadeus Mozart
Hát nem csalódtam. Kifejezetten tetszett. Szinte jobban, mint az első rész. Amyt, Dant, Nellie-t és Saladint az útjuk ezúttal
Franciaországba, Bécsbe majd Velencébe vezette. Igazából nem tudom, hogy mit írjak, hogy spoilermentes legyen. Pörgősebb, mint az első rész. Több a nem várt fordulat. Több és nagyobb a veszély. A kuzinok egyre brutálisabb eszközökkel próbálják megállítani őket. De attól független, hogy ők szebbek, jobbak, gazdagabbak, nem járnak túl sok sikerrel. Spoileres lehet!

Nannerl naplója
„A Kobráknak volt pénzük, Holtéknak izomzatuk, Irinának fortélya és kiképzése, Alistairnek tapasztalata, Jonah-nak pedig hírneve. Amy és Dan Cahillnek volt esze és másból nem sok. Mégis egyedül ők tárták fel a második kulcsot.”

De gondolom ez nem meglepő tény, tekintve, hogy még hány része van a sorozatnak :D. Nagyon
várom már a következő részt. Kíváncsi vagyok, milyen rejtélyek és veszélyek várják Amyt és Dant a következő állomáson.

„Hajszára fel.”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)