Autumn Book Tag

Sziasztok! Erre a Book Tag-re Annie és Lexa hívott ki minket. ( Anna válaszait ITT olvashatjátok el, Lexáét pedig ITT.) Köszönjük, csajok, kis késéssel, de kitöltöttük! :)
Mit szeretsz legjobban az őszben?
Évy: Nehéz leírni. Mindig jól esik egy kicsit az iskola, mert végre láthatom az osztálytársaimat, meg valami napirend-szerűt teremtek magamnak, de nehéz visszarázódni a suliba. Idén kifejezetten vártam, mert végzős lettem, jönnek a táncpróbák, meg minden. Amúgy meg nem tudom. Szeretem az egész évszakot, mert nincsen olyan nagyon meleg már, amiből egy idő után nagyon elegem volt.
Petus: Talán az időjárást. Sem nem túl meleg , se nem túl hideg. Bár az eső nem nagyon szeretem. Viszont elég sok könyv szokott megjelenni ilyenkor, és ez mindenképpen pozitívum :D.

Melyik az a könyv, ami emlékeztet az iskolás napjaidra?
Évy: Nem is tudom. Kissé nehéz a válasz, mert most is iskolába járok, szóval szinte mindent ebben az időben olvastam el. Leginkább vagy a Szent Johanna Gimi, vagy a Neveletlen hercegnő naplója. Inkább az előbbi, emlékszem, kilencedikben olvastam végig az egész sorozatot. Akkor nagyon szerettem, kíváncsi vagyok, most tetszene-e annyira, mint akkor.
Petus: Leginkább a Szent Johanna Gimi sorozat. Igazából nem tudom, miért. Mondjuk most már nekem alapból fura közel 18 évesen olyan könyvet olvasni, ahol fiatalabbak a szereplők. A korábbi évekre emlékeztet, és hogy milyen gyorsan elteltek.

Melyik az a borító, ami őszi hangulatot idéz számodra?
Évy: Most végignéztem néhány könyv borítóját, és azonnal Nicolas Barreau Álmaim asszonya című könyv jutott az eszembe. Mert olyan borongós, olyan... őszies.
Petus: Nekem egyértelműen Szent Johanna Gimi 1. – Kezdetek. Leginkább a színek miatt. Engem a barna szín mindig valahogy az őszre emlékeztet. Meg persze az is hozzádob, hogy sulisokról szól. Nálam sz ősz egyenlő a sulival, de ezzel lehet, hogy nem vagyok egyedül.

Melyik a kedvenc horror/halloweeni történeted?
Évy: Nem nagyon szoktam ilyeneket olvasni, vagy nézni. Egyszer láttam még egy Disney-filmet, ami halloweenkor játszódott. A címe a Girl vs. Monster volt (Csaj kontra Szörny). Nekem tetszett, olyan kis aranyos volt, és egyáltalán nem rémisztő.
Petus: Na hát ilyenem nincs. Nem szeretek semmilyen rémisztő dolgot nézni, hallgatni, olvasni. Távol tartom magam az ilyen dolgoktól.

Melyik őszi megjelenésű könyvet várod a legjobban?
Évy: Elég sokat várok. A Lol-könyvektől a Cinder és Ella című könyvet, a Könyvmolyképző kiadótól pedig például az Athéné jelét és a Tűz örökösét. Meg ott van a Halálparancs is, aminek megint eltolták a megjelenési dátumát.
Petus: Hát itt nem tudnék most egyet kiemelni. Inkább azt mondom, hogy a Könyvmolyképző könyveit várom a legjobban :D.

Melyik őszi megjelenésű filmet várod a legjobban?
Évy: Még nem láttam a Tűzpróbát, szóval azt is várom. Valamint Az éhezők viadalát is, szintén el fogom rángatni nővéremet moziba. A marsira is nagyon kíváncsi vogyok, de azt még nem olvastam, így még nem fogom megnézni, sajnos moziba már nem jutok el.
Petus: Ha még az őszhöz tartozik, akkor Az éhezők viadala – Kiválasztott 2. részt várom a legjobban. Imádom azt a sorozatot, és nagyon várom már a befejező részt.

Melyek azok a könyvek, amiket idén tervezel elolvasni?
Évy: Idén még el akarom olvasni a Hervadást, a Halálparancsot (ha megjelenik valamikor...), A lány a vonatont, és az Édes Annát, és Az ötödik hullámot. Ezek eddig biztosak, a többi meg valahogy valamilyen sorrendben fog jönni, de ez még a jövő zenéje. Próbálok minél többet elolvasni.
Petus: Ha nem baj, most ezt nem gépelgetem be. Leszáradna a kezem mire végzek. Akit érdekel, nézze meg moly.hu-n a várólistám. Azokból fogom valamelyiket :D.

Kiket tagelsz be?
Mivel szerintem már mindenki kitöltötte rajtunk kívül, ezért azt mondom, hogy akinek megtetszik, töltse ki nyugodtan. :)

Évi

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése