Vivien Holloway: A hóhér kötele (Winie Langton történetek 3.)

Fülszöveg:
"- A vádlott álljon fel!
A szék lába megcsikordult a korhadt parkettán, ahogy felemelkedtem, és éreztem, hogy a feszültség szinte megül a levegőben. Nem láttam, de tudtam, hogy a sorok között a családom tagjai lassan a fegyverükért nyúlnak.
A bíró megköszörülte a torkát, és messzire tartotta magától a papírt, hogy el tudja olvasni a rákapart írást. Egészen eddig sikerült megőriznem a hidegvérem, de most hallottam, hogy a csuklómat összeszorító bilincs halkan csilingel, ahogy remeg a kezem.
– A New York állam által rám ruházott hatalomnál fogva kijelentem, hogy az esküdtszék ítélete alapján Edwina Russel Langton az ellenne felhozott vádakban…"

Winie-t elfogják, és bár ki tudna szabadulni a börtön rácsai mögül, nem hajlandó szökevényként élni. Így az igazságszolgáltatás kétes rendszerére bízza magát, annak ellenére, hogy a bíróságnak nem szokása szabadon engedni a vádlottakat. Odakint William a Langton családdal összefogva mindent megtesz, hogy tisztázza a lányt, de lehet, hogy ez sem lesz elég, hogy megmentse Winie-t a hóhér kötelétől.

A Winie Langton történetek harmadik része!

A könyvet úgy vettem meg, hogy a másodikat nem is fejeztem még be, de annyira érdekelt, hogy az
hihetetlen. Hol van még a negyedik rész?! Nagyon kíváncsi vagyok rá!

A történet váltott szemszögű, egyszer Will, másszor Winie mesél. Ami azért (is) volt érdekes, mert végre megtudhattam, hogy Will mire gondol. Nem csak Winie-ről, az előző könyvekben kibontott kapcsolatukról, a megállapodásukról, Winie helyzetéről, hanem a lány családját is az ő szemén keresztül ismerhettük meg még jobban. Will nagyon sokat tett Winie-ért ebben a részben, óriási kockázatot vállalt a fiú azért, hogy kiszabadíthassák Winie-t.

A lánynak ebben a részben kisebb szerep jutott, hiszen a mozgástere, a lehetőségei semmilyen szempontból nem voltak nagyok. Inkább ő volt a kapocs Will és a családja között. Meg tudta úgy győzni az unokaöccsét, hogy nem is volt ott. Nem neki mondta, még a közelben sem volt. Mégis annyira felnézett rá az unokatestvére, hogy megtette neki. Még akkor is, ha nem jól sült el a dolog.
A törvénykezésről pedig... nos, én azt mondom, hogy nem meglepő. Ezt már olvashattuk korábban is, így Winie-nek sajnos nagyon előreláható sorsa van. Így nem is az marad a kérdés, hogy mi lesz a bíróság döntése, hanem az, hogy mi lesz Winie-vel. Míg a két dolog kísértetiesen hasonlít egymásra, szerintem két külön dolog. Míg a bíróság várhatóan valahogy dönt, addig a Langton család fáradhatatlanul dolgozik. Hogy legyen A és B tervük. Csak olyan opciók vannak, hogy Winie egy karcolás nélkül megússza.

És engem ez a könyv ismét levett a lábamról. Mert imádtam. A történet egyre jobb és jobb lesz, és minden egyes alkalommal meglepődök, hogy magyar az írónő. Ami még több pluszt visz a könyvbe. Mindenkinek ajánlom, főleg ha az előző részeket is szerette!

Évi

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése