Jamie McGuire: Gyönyörű megváltás (Maddox testvérek 2.)

A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtön büntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat.

Egy újabb Maddox fiúról beszélünk, hát nem lehet rossz a könyv, igaz? És nem is volt az. Már a Gyönyörű sorscsapás során beleszerettem Travisbe, de amikor kiderült, hogy van még 4 bátyja, és ők is olyanok, mint Travis, hát akkor eldobtam az agyam. Most, hogy már ismerem a 4 közül 2 történetét, állítom, hogy nagyon jó géneket örököltek ezek a srácok. Bírom az olyan sztorikat, ahol sok helyes srác van egy családban pl. a Merrick fiúk(4) vagy a Benedict fiúk(6). Bár nem tudom, hogy tudnék-e közülük választani.............na jó, biztos nem lenne nehéz. Nagggyon szívesen beházasodnék egy ilyen családba. :D
Arden Cho - Liis Lindy

Ez a rész Thomas és Liis kapcsolatának kialakulását írja le. Hát nem ment egykönnyen az biztos. Néha kicsit szenvedősnek is éreztem Liis részéről, de teljesen megértettem, miért csinálja mindezt.
Az egész ott kezdődött, hogy Liist áthelyezték, ezért bontotta jegyességét, és San Diegóba utazott hátrahagyva mindent. Thomas kiváló különleges ügynök, de a modora hagy némi kivetnivalót, bár ennek is megvan a maga oka. Amint egy légtérbe kerülnek izzik köztük a levegő, de ezt a fenéért sem vallanák be maguknak, és főleg nem egymásnak. A legfontosabb indok, amiért Liist áthelyezték, az Thomas öccsének, Travisnek az ügye. Ez kifogott még Thomason is. Mivel Travis részt vett az egyetem alagsori gyújtogatásában, börtönbüntetés vár rá. Ezt csak úgy kerülheti el, ha belép az FBI-ba. Thomas és Liis egy párként mennek Travis és Abby fogadalmának megújítására, ahol megpróbálják rávenni a fiú, fogadja el az ajánlatot, még ha ezzel hazudik is a feleségének. Így Travis fontos döntés előtt áll. Mindezek után Liis elgondolkodik, hogy tényleg csak eljátszották-e a szerelmes párt.
Stephen Amell - Thomas Maddox
Hol is kezdjem..............Liis egy okos, erős, független nő, nagyon makacs és nem lehet olyan könnyen megfélemlíteni. Mindenről megvan a határozott véleménye, ami a szívén az a száján. A munkáját nagyon jól végzi, de a szerelemben hadi lábon áll. Leginkább azért, mert fél elkötelezni magát. Szerintem ebből adódik a sok vita közte és Thomas között. Bármit mondott szegény fiú Liis tudta, hogy igaza van, mégis mindig hárította és elfordult tőle, holott ő is ugyanúgy érzett. Ez a makacsság nem igazán tetszett benne. De aztán csak beadta a derekát. Szerencsére.
Thomas egy irányításmániás, bunkó, arrogáns főnök, akitől mindenki fél. Rohadt jól néz ki, és ezt tudja is magáról. Kevés embert fogad a bizalmába, de azokhoz az emberekhez nagyon ragaszkodik. Ám ahogy megérkezett Liis, teljesen megváltozott. Sokkal kedvesebben bánt mindenkivel, bár a lánnyal való kapcsolata nem alakult túl jól. Próbálta győzködni, hogy csak őt akarja és, hogy szereti, de akkor is csak ellenállt. Komoly balesetnek kellett történnie ahhoz, hogy belássa, nem bír ellenállni tovább a fiúnak.

Az egyetlen hibája talán a könyvnek, hogy a végén lévő akciójelenet nem volt valami nagy cucc. Ennyi szenvedés, meg kutatás után azt vártam, hogy lesz egy kis üldözés, sérülés, fogva-tartás, ilyesmi, de nem volt. Ettől független nagyon tetszett, és már nagyon várom a következő Maddox fiú történetét. :D

Egy kis extra :) :
Liis amikor hosszú napja volt, mindig lement barátaival a Vitorlásba, hogy igyanak kicsit, és akkor általában Manhattan koktélt ivott. Leírom ide, hogy hogyan kell elkészíteni egy ilyen koktélt (és nem kizárt, hogy egyszer kipróbálom ;) )

Hozzávalók:
- jégkockák
- 2 rész whisky
- 1 öntet Angostura
- 1 rész édes vermut

Elkészítés: Töltsünk jeget a shakerbe és öntsük hozzá a whiskyt, a vermutot és az Angosturat. Rázzuk össze és a jéggel együtt töltsük pohárba (old fashioned-be). Koktélcseresznyével díszítsük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)