Rick Riordan: The Mark of Athena - Athéné jele (Az Olimposz hősei 3.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amíg a sors össze nem hozta egy robbanó szoborral, Annabeth biztos volt benne, hogy nagy meglepetés nem érheti már az életben.

Annabeth a rómaiak táborában végre megtalálja elveszett szerelmét, Percyt, de nem sokáig élvezhetik az egymásra találás örömét, mert menekülni kényszerülnek. Ráadásul Nico az óriások fogságába kerül, és már csak napjai vannak hátra… Gaia ébredezik, Annabeth-re pedig egy magányos küldetés vár: követnie kell Rómában Athéné jelét. Ami lehet, hogy a halálba vezeti…

Végre sikerült megírnom ezt az értékelést. Pedig annyira jó volt. Főleg a fejezetek beosztása tetszett, és hogy megtudtam, kivel mikor mi történik. De ez a függővég!!!...........Hogy fogom kibírni a következő rész megjelenéséig? :D

"Bölcsesség lánya egyedül lépdel,
Athéné jele Rómában ég fel,
Angyal leheletét ikrek veszik,
a halál kulcsát ő keresi,
arany-fehér az óriások veszte,
fonott börtön vezet győzelemre."

Argó II.
A történet ebben a könyvben - szerintem - kettéválik. Ugyanis míg Percy és a többiek a foglyul-ejtett Nicot keresik, Annabeth követi Rómában Athéné jelét. Leo-ék megtalálják a római tábort és Percyt is, aminek nagyon örülnek, de nem sokkal később menekülniük kell. Megtudják az új próféciát, és azt, hogy Nicot elrabolták. Ezután elindulnak, hogy megkeressék őt. Eközben Annabeth egy saját küldetéssel néz szembe: követnie kell Athéné jelét Rómába, és meg kell találnia az elveszett tárgyat, ami kibékítheti a két tábort.

Annabeth és Athéné jele
Minden benne volt, amit elvártam tőle. Egyszerűen minden. Minden negyedik fejezet után volt szemszögváltás, és ezek a fejezetek az egyes szereplők rövid történetét írta le. Amíg Annabeth-szel ez történt, addig a többiekkel más. De előbb-utóbb mindenre fény derült. Bár Annabeth akciója lehetett volna kicsit hosszabb is. Szerintem az túl gyorsan le lett rendezve. Roppant érdekes volt, szívesen olvastam volna még róla. Történet másik fele - Percyék oldala - viszont nagyon jól meg lett oldva. Minden történés kidolgozott volt, megvolt a kellő feszültségkeltés, a figyelemfenntartás főleg a végén, szóval nem egy unalmas olvasmány. Aztán ott az a brutális függővég, ami miatt nagyon haragszok az íróra. Hogy lehet így befejezni egy könyvet??? És hogy fogom kibírni könyvhétig??? Az élet nagy kérdései.

Szerintem erről most csak ennyi lesz. Akinek van esze, elolvassa Riordan könyveit. Hibátlanok, abszolút hibátlanok. Nem sok ilyennel találkozok. Egy teljesen új univerzumot nyit meg, és teljesen magába szippant. :D Mindenkinek kötelező olvasmány.

Néhány kedvenc idézet :) :
"(...)
Amikor befejezte, Jászon elismerően füttyentett:
- Akkor nem csodálom, hogy preatorrá választottak!
Octavianus felhorkant:
- Ami azt jelenti, hogy most már három preatorunk van. Pedig a szabályzat kettőt ír elő.
Függővég

- Nézzük a dolog jó oldalát! - vágott közbe Percy. - Jászon és én is feletted állunk a ranglétrán, és teljes egyetértésben azt mondjuk, pofa be!
Octavianus arca lilább lett a pólója színénél, Jászon és Percy összeütötték öklüket. (...)"

"(...)
- Én itt árulásszagot érzek - jelentette be Octavianus. - Ez a triérész nem egy kiköpött békehajó!
- Gyere fel a fedélzetre, haver! Megyünk egy kört - ajánlotta Leo. - Még kormányozhatod is, ha szeretnéd. Ha nagyon ügyes leszel, kapsz tőlem egy papírcsákót.(...)"

"(...)
(Leo) - Szóval meg kell ismételned mindent?
(Echó) - Ismételned mindent.
Leo önkéntelenül elmosolyodott.
- Ez vicces.
- Ez vicces - mondta szomorúan Echó.
- Kék elefántok.
- Kék elefántok - jött a visszhang.
- Csókolj meg, te őrült!
- Te őrült!
- Hé!
- Hé!
- Hé, Leo, ne szórakozz vele! - állította le Hazel.(...)"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)