Tavaszindító / Fél éves a blog nyereményjáték :D

Sziasztok! :D
Ahogy a bejegyzés címe is mondja, ebben a hónapban fél éves a blog. Ráadásul lassan közeledik a tavasz és a jó idő is. Ezért mindezek keretében nem csak itt a blogon, de a facebook-oldalon is indítunk egy nyereményjátékot. Ne aggódjatok, nem lesz nehéz dolgotok. ;)

A játék:
Mivel fél éves a blog (6 hónapos), ezért 6 db részletet fogok kimásolni különböző bejegyzésekből (CSAK könyvértékelésből, semmi másból nem lesz benne), nektek csak annyi a dolgotok, hogy megmondjátok, melyik könyvértékelésben szerepelt és, hogy ki írta azt az értékelést. Plusz lesz még 2 db kérdés, ami a nyereménykönyv kiadójához, a Fumaxhoz kapcsolódik. Ezekre a kérdésekre az infót a kiadó honlapján megtaláljátok. :)

1. "...A történetben voltak olyan elemek, amiket nem akartam volna megismerni. Hogy milyen lehet ott élni, hogy én tudnék-e ott élni, azt nem tudom. Igazából ehhez a részhez külön vázlatot írtam, hogy mindenre emlékezzek, de most meggondoltam magam, mert túl sokat elárulnék. Úgyhogy azokról írok, amik benne voltak a fülszövegben is...."

2. "... Így kicsit megtorpedózhatja az imidzsét, és kisebb esély lesz arra, hogy bálkirály legyen. Belle rájön, hogy az egész hercehurca mögött komoly probléma lehet, amit ő szeretne megtudni, ezért felajánlja barátságát a srácnak. Ezután egyre több időt töltenek együtt, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ami meg is hozza a hatását...."

3. "...Ebben valószínűleg benne van a fordító keze is, úgyhogy Bozai Ágotának is gratulálok. Nem sok leírás van a könyvben, mégis nagyon jól lefesti a tájat, az életet. Hát nem valami szép. Sajnos eléggé elképzelhető jövő. De reménykedjünk benne, hogy mi nem így végezzük. ..."

4. "...Amúgy azt nem mondom, hogy rossz a könyv. De valahogy én nem tudtam elvonatkoztatni a harmadik résztől, és attól, hogy az mennyire nem tetszett. Valahogy előítéletes voltam, de nem hiszem, hogy ez volt az, ami miatt nem lett annyira kedvenc. Azt mondom, hogy a sorozat rajongójának el kell olvasnia, aki meg szeretné, annak van rá lehetősége...."

5. "...Az egyetlen hibája talán a könyvnek, hogy a végén lévő akciójelenet nem volt valami nagy cucc. Ennyi szenvedés, meg kutatás után azt vártam, hogy lesz egy kis üldözés, sérülés, fogva-tartás, ilyesmi, de nem volt...."

6. "...Ez volt az egyik legjobb az olvasása közben: nem volt annyira tudományos, mint vártam volna. Természetesen voltak benne ilyen részek, magyarázatok, leírások, de szerencsére az egyszerű emberek nyelvére is le lett fordítva. Úgy láttam olvasás közben, hogy az író nagyon értette azt, amit ír, és ezt át akarta adni az olvasóknak annak a ténynek a tudatában, hogy ezt nem feltétlenül érti mindenki...."

És a 2 db kiadóról szóló kérdés: :)
7. Lehet kevesen tudják, de a kiadó neve, a FUMAX kifejezés egy mozaik szó. Milyen szavakból tevődik össze a kiadó neve?
8. Mi volt a kiadó első kiadványa, és mikor jelent meg?
A kérdésekre a választ megtaláljátok itt. (FUMAX)

A nyeremény egy Tövisek hercege könyv hozzá illő könyvjelzővel. :D

A játék március 10-én (csütörtökön) éjfélig tart, majd másnap délután sorsolunk egy nyertest.
Csak hazai címre postázunk, DE! ha a külföldi nyertesnek van Magyarországon élő rokon, ismerőse, barátja, akkor oda el tudjuk küldeni. :)
A helyes válaszokat küldjétek el az addictedtothebooks@freemail.hu-ra a nevetekkel. A nyertest majd e-mailben értesítem.
Mindenkinek sok szerencsét!
És ne felejtsétek el a facebook-os játékot sem! ;)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)