Mary E. Pearson: Az árulás csókja (A Fennmaradottak krónikái 1.)

EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.

Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána. 
Ő Lia hercegnő, Morrighan Királyságának Első Leánya. 
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos. 
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.



Sajnos csak most sikerült megírnom az értékelést, de sajnos csak nem rég lett vége érettségiknek, pedig nagyon jó könyv. Igaz az elején elég nehézkesen indult be - legalábbis számomra -, de a vége kárpótolt mindenért. Pedig nem is történtek eget-rengetően nagy dolgok benne.

A történet elején Lia hercegnő megszökik a szülei által megtervezett házasság elől. Szolgalólányával
egy kis faluba, Terravinba mennek, ahol egyszerű pincérlányokként dolgoznak. Aztán egy nap betoppan két idegen a fogadóba, egy szőke és egy barna hajú, Kaden és Rafe. Mindkét fiú felkelti Lia érdeklődését, de nem tudja róluk az igazat. Az egyiket azért küldték, hogy megölje Liát, a másik viszont a faképnél hagyott herceg. A fiúk viszont tudják, hogy kicsoda valójában Lia, tudják, hogy ő a szökött hercegnő, de ezt nem árulják el neki.

Innentől kezdve tényleg nem sok minden történik kb. a könyv feléig. Élik életüket, a fiúk ott lebzselnek egész nap Lia körül, segítenek a fogadóban, hogy a közelében maradhassanak, féltékenységi jeleneteket rendeznek, mint egy szerelmi háromszögnél az lenni szokott. Lia nagy dilemmában van, hogy melyiküket válassza, mert az egyik nagy kedves, rendes vele, a másik viszont rendkívül jóképű, de veszélyes, amit mi, lányok természetesen nagyon szeretünk. Nagyjából ennyi történik a könyv első felében, de még ezt is sikerült az írónőnek úgy megírnia, hogy érdekes legyen. Máskor halálra unnám magam, de itt ez nem történt meg. Szerencsére. Pedig tényleg egy teljesen tipikus esetről van szó annyi különbséggel, hogy a háromszög mindhárom csúcsa komoly múlttal rendelkezik. Lia, aki megszökött a megrendezett házasság és a nem túl szívélyes család elől, az orgyilkos, aki nehéz gyermekkora miatt kényszerült erre az életre, és a herceg, mint a kényszerházasság másik elszenvedője. Egyiküknek sem volt könnyű az eddigi életük, bár szerintem
ezután sem lesz az.

A könyv második fele az orgyilkosbanda és Lia vándorlásáról szól. Itt is az orgyilkosok városába történő menetelésen kívül semmi nem történik, mégis alig bírtam letenni a könyvet. Egy-két komoly titokra is fény derül Lia egyik bátyjával kapcsolatban. Szépen mennek, mendegélnek, a herceg meg lohol utánuk, hogy visszaszerezze élete szerelmét. Történik néhány dolog, berúgások, harcok, a lány mégis megtartotta emberségét, bár egy ilyen bandában nem tudom, hogyan. Gusztustalan egy banda az biztos. Mai napig csoda számomra, hogy hogy bírt ki mellettük ennyi időt. De nem ez  a lényeg, hanem az, hogy végre egymásra találnak. A herceg és a hercegnő természetesen. Bár a körülmények nem elhanyagolhatók. Igen, találkoztak, volt puszi, ölelés meg hasonlók, ez itt mind szép és jó. Aztán bilincsbe verve, rabokként vitték el őket, ami ugye nem annyira kellemes. Ez elég különös érzést kelt az olvasóban, hogy a vége boldog is meg nem is. Ráadásul függővég, úgyhogy még ez is tesz rá egy lapáttal.

A lényeg, hogy nagyon tetszett. Főleg az, hogy a könyv feléig (kb.) nem tudtam, hogy ki Rafe és ki Kaden, hogy ki az orgyilkos és ki a herceg. Ez egy kicsit néhol idegesített is, mert nem tudtam, éppen melyikkel csókolózik, a herceggel vagy az orgyilkossal. De ez így volt jó. Egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom. Alig várom már, hogy olvashassam a második részt is. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)