Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Eredeti cím: Dial Em for Murder
Fordító: Chovanecz-Molnár Éva
Kiadó: Móra
Oldalszám: 346 oldal
Ár: 2299 Ft
ISBN: 9789634153757
Moly, Goodreads

Fülszöveg:
Emmy álma egy öt regényre szóló kiadói szerződés, romantikus vacsora a legjobb barátjával (aki végre bevallja iránta érzett halhatatlan szerelmét) és sok-sok csokitorta. Happy End. Ehelyett valami őrült öregember a Starbucksban összevissza zagyvál neki a sosem látott apjáról, a zsebébe csúsztat egy hipermodern telefont, aztán… meghal. Ennél csak az sokkolóbb, hogy az ismeretlent megölték, és a valódi célpont Emmy volt. Felbukkan a halott férfi arrogáns unokája, aki állítja, hogy a nagyapja él (miért van az, hogy a szexi srácok mind taplók és/vagy zakkantak?), és ráveszi a lányt, hogy iratkozzon át az ő szuperbiztonságos elitiskolájába, amíg meg nem oldják a rejtélyt. Emmynek semmi kedve Sebastian sznob sulijába járni, de minél hamarabb derül ki az igazság, annál kisebb a veszélye, hogy megfojtja a srácot egy kanál vízben. Vagy megcsókolja. Mindkét lehetőség egyformán csábító…

Vélemény:
Hát Marni most is kitett magáért. Ez egyszerűen fantasztikus volt. Sikerült keresztülhúznia a
számításaimat. Egyetlen tollvonással megtette. Nagyszerű. :)

phablet
Hát ez nem egy tipikus Marni regény lett az biztos. Most egy egészen új irányt vett ezzel a nyomozós, üldözős témával, de nekem tetszett. Akárhogy is más a téma, mégis benne maradt a maga cuki stílusa. Az elején kicsit hosszúnak éreztem a bevezetést. Új iskola, beilleszkedés, új barátok stb. Elég sok idő eltelt, mire a gyilkos lépett és beindultak az események. Ráadásul ezidő alatt is leginkább csak Emmy volt a középpontban. A többi szereplőt nem nagyon ismerjük meg, még Seabstiant sem. Ez egy kicsit zavaró volt, de hátha a következő részben nagyobb hangsúlyt kap az ő történetük is. (Tudtommal sorozat lesz, de javítsatok ki ha nem.) Magáról az üldözés okáról, vezetőiről semmit sem tudunk meg. Valószínű direkt írta így, hogy fenntartsa a feszültséget a következő könyvig. Hát nem mondom sikerült ezt elérnie. Egy kezemen nem tudom megszámolni az elvarratlan szálakat. Igazi függővég. Remélem a mi drága energiabombánk igyekszik a következő résszel, mert nagyon furdal a kíváncsiság. :)

A karakterei mondhatni tipikus Marni karakterek, de mégsem.
Emmy egy visszahúzódó, feltűnést kerülő lány, aki hirtelen rádöbben, hogy egy valakinek a legfőbb célpontja, valaki nagyon el akarja őt tenni láb alól, de fogalma sincs, hogy miért. Viszonylag jól kezeli ezt a helyzetet, bár megértem, hogy a végére kicsit paranoiás lesz. Én is az lennék ha tudnám, hogy valaki vadászik rám. Viszont ha szükség van rá, előjön a szenvedélyesebb, nagyszájúbb oldala, amit szívesen használ is egy bizonyos ember ellen. Elég összetett karakter, tipikus könyvmoly gondolkodással. :)
Starbucks
Szenyasztián alias Sebastian St. Jamest meg legszívesebben megütném. Az tiszta sor, hogy nem nagyon érdekli őt Emmy, de hogy ennyire bunkón hogy lehet viselkedni azt nem tudom. A tipikus elviselhetetlen figura. Jóképű - és ezt tudja is magáról, piszok gazdag, és körülbelül négykézláb mászik utána az összes lány, és ezt ki is használja. Nem az a Daemon-féle karakter, aki csipked meg beszólogat és ezen jót nevet az olvasó, hanem ő szabályosan tényleg bunkó meg lekezelő. És ilyen úúúúgy megütöttem volna hogy az hihetetlen. Még nem találkoztam olyan Marni-karakterrel, akit meg akartam volna verni, de ő most olyan. Ha vele jön össze Emmy én mérges leszek. Pozitív dolog rajta a szép fehér fogsora. :D Meg volt egy-két jó pillanata, amiért jár neki egy vállon veregetés, de ennyi.
Audrey és Kaylát imádtam. Az előbbi egy infózseni, utóbbi egy kész energiabomba, mint Marni. Van egy olyan érzésem, hogy Marni Kaylát saját magáról mintázta. :) Állandóan pörög, mosolyog, csacsog és sosem fogy el az energiája. Audrey viszont egy nyugodt, kifinomult lány, hihetetlen nagy tudással. Szerintem ő Emmy józan esze. Ha ő nem lenne a fene sem tudná mi történne Emmyvel. Ugyanilyen szerepet tölt be Ben is. Az okos, kedves, helyes másik legjobb barát az első Audrey , akibe Emmy szerelmes, de ez csak egyoldalú. Néha kissé nyers, de csak jót akar, ez látszik.

Következő részt akarok most azonnal. :D A mi drágánk ismét nagyot alkotott mind történet, mind szereplők szempontjából. Nem tudom honnan jönnek neki ezek az ötletek, de remélem még jó sok lesz. :D Én mindenkinek csak ajánlani tudom. :)

Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)