Teen Wolf - Farkasbőrben - 1-2. évad

Sziasztok!


Gyanítom feltűnt, hogy nem ez az első új sorozatunk. Viszonylag sokrétűek az ötleteink: heti és havi bejegyzések, amikkel egy kis rendszerességet próbálunk csempészni a blogba.
Ezennel pedig a Filmes sarok indul útjának, aminek a lényege benne van a címében. Különböző filmeket és sorozatokat fogunk "kritizálni" és véleményezni. Miért ajánljuk, miért nem és ilyenek. :)
Kezdjünk is bele. :)

A sorozatot még az őszi szünetben kezdtem el nézni, de aztán a tanárok kezdtek elhalmozni tanulnivalóval, alig maradt időm, így a negyedik rész után jegeltem is a sorozatot.

Az érettségik után tudtam csak folytatni a nézését. Amit egyáltalán nem bántam meg. Először az AXN által "ismertem meg," mivel már kisebb koromtól kezdve gyakran néztem azt a csatornát. Így nagyon hamar láttam a reklámját is, de valahogy sosem érdekelt igazán. Valahogy lerágott csontnak éreztem a témát.


Jesszusom, hogy én mekkorát tévedtem! Sajnos nem ismerem azt a filmet, amire épít, de... Egyedi lett. És ez az, amiért szerintem kiemelkedő. Mert igen, vannak benne nagy fogak, karmok és telihold, de mégsem az a tipikus farkasos történet.

Aminek legjobban örültem, hogy nem az Alkonyat kedves kis vérfarkasai jelennek meg, akik ha véletlen dühösek, akkor megkarmolnak. Nem, itt valódi vérfarkasok jelennek meg. Agyarak, karmok, teliholdkor pedig - ha nem tudják kontrollálni a képességeiket - bárkit meg akarnak ölni. Igen, képesek kontrollálni az erejüket és ez teszi őket olyan erőssé.

Scott McCall - a sorozat főszereplője
Aztán ott vannak a vadászok, akik - a nevükből adódóan - vadásznak rájuk. Hisz mit ér egy csúcsragadozó ellenség nélkül? Igazából róluk nem nagyon akarok beszélni, hiszen ez egy kisebb spoiler is lehet. Szóval vannak vadászok, akik között vannak pozitívabb és negatívabb emberek is.

És akkor a szereplők. A sorozat főszereplője Scott, aki két évad alatt hatalmasat változik. Az első évad első részében harapja meg egy alfa, így válik Scott vérfarkassá. Egyre jobban tudja irányítani a képességeit, korábbi kisebb és nagyobb kudarcokkal együtt. Szerintem egy nagyon szimpatikus szereplő lett.

Jön a kedvencem, Stiles. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor csak Dylan miatt voltam kíváncsi a sorozatra. Aztán már minden érdekelt. Minden. De szerintem Stiles lett a legjobb szereplő a sorozatban. Stiles azért különleges, mert nem az. Igen, tudom, mekkora ökörségnek hangzik, de nem az. A srác körül van véve vérfarkasokkal, vadászokkal, egy Kanimával aztán ott lesz egy banshee. Meg még sok más is. De ő nem kattan meg. Mindig előáll egy B-tervvel és mindig mindenkinek segíteni akar.

Stiles Stilinski - a legjobb barát

Allison az új lány a suliban. Nos, Allisont is inkább folyamatában ismerjük meg. Hogy lesz az, aki. Miért lesz az, aki. Milyen a családja. Milyen kapcsolata lesz a többi diákkal. Mindenre szépen sorjában jövünk rá, a tragédiák különböző sor hogyan változtathatja meg a lányt. Szerintem Allison jellemfejlődése nagyon látványos volt... Nem minden esetben a pozitív irányba változott, de ha hibázott, akkor rádöbbent ezekre a hibákra.

És végül, de nem utolsó sorban: Lydia. Azért is örülök, hogy a két évadot összevontam, mert Lydia a második évadra lett szerethetőbb karakter, a személyisége akkora bontakozik ki előttünk. Az elsőben inkább cicababa volt, a valódi személyiségére tettek egy-két utalást, de a másodikban még jobban kibontakozik előttünk ez a személyiség. És... Stydia! *-* Egyszer össze kell jönniük! :D

A történet pedig. Az első évadban az alfát keresik, aki átváltoztatta Scottot. Ezáltal kerülhet be a sorozat a horror kategóriába. Az alfa kérdés nélkül megöl bárkit, aki az útjába kerül és nem éppen a... legszebb módon. Avagy vér fröcsög mindenfelé. Nem egy ember hal meg, és nos... nem egy hulla tűnik el.

Allison és Lydia

A második évadban pedig mindez még durvább lett. Hogy mégis miért? Mert az új ellenség a Kanima. Igen, a Kanima. A gyilkos lény, ami nem kicsit tud ijesztő lenni elsőre és nem kímél senkit sem. Nem tudjuk az elején, hogy ki az, miért csinálja, amit csinál, semmit sem, csak azt, hogy öl.

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, jelenleg meg már a negyedik évadot is befejeztem. :D Magába szippantott a történet. Igazából nem kell olyan hű-de-jó dologra számítani, de kiemelkedő a története és tudatosan vezetik. Az elsőből elemeket emeltek át a másodikba, nem hagyták ott őket a levegőben lógni. Annyit mondok, hogy egy próbát megérdemelhet mindenkitől. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)