Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve (Winie Langton történetek 4.) (Évi)

Winie megmenekült a hóhér kötelétől, de ez nem jelenti azt, hogy csendesen meghúzná magát, és várná, amíg a viharfelhők teljesen elvonulnak a feje fölül.

Will „tanulmányai” folytatódnak, és Winie próbálja őt felkészíteni a vizsgájára. Feladatként szabja neki, hogy önállóan tervelje ki egy általa kiválasztott tárgy elrablását, Will döntése pedig a Könyv másolatában látott Pacsirtára esik.
Winie-t eközben apja ismét behúzza a csőbe, és rátestálja keresztlánya, Marie Kennellis vőlegényének előkerítését. A lány jó híre múlik azon, Winie-nek sikerül-e felkutatni a szökevény fiút, aki minden bizonnyal kártyaadósságai miatt bujdokol.
Will eközben külön utakon jár, és úgy tűnik, túlságosan is messzire megy a Pacsirta utáni vadászat során, amit azonban a Langton család – különösen Winie – talán sosem fog megbocsájtani neki.

„ – Kijátszottál! – Nem viccelt, láttam a szemében. Láttam benne az elárultságot, a csalódást és az engesztelhetetlen haragot. – Tűnj el!
– Winie, csak hadd magyarázzam meg…
– Nem érdekel! – Még csak nem is hagyta, hogy végigmondjam. – Csak menj el, Will, és reménykedj benne, hogy apám sosem talál meg.”

A Winie Langton történetek negyedik része!


Megbízhatsz valakiben, aki egyszer már elárult?

A válasz pedig: nem. Mondom NEM! Ez egy nagyon egyszerű szó, kedves W., vésse a fejébe! Sosem bízunk olyanban, aki egyszer már elárult! Nem igaz, hogy nem jött rá...

Miután befejeztem a Hóhér kötelét és a Brosst, hihetetlenül vártam ezt a részt. Hiszen ez Winie! :)

El is kezdem. Csak nem tudom, hol kezdjem. Szóval nagyjából az történik, hogy Winie és Will külön dolgoznak: Winie-nek egy szökésben lévő embert kell megtalálnia, míg Willnek "vizsgáznia" kell. Ehhez meg kell szerveznie a tárgy ellopásának lépéseit. De először meg kell ugye találnia. Ekkor lép be valaki ÚJRA a képbe, egy olyan valaki, akiben nem kéne megbízni... De minek is papolok? Ettől csak még izgalmasabb lett. :D

Jó volt újra Winie-vel és Willel lenni, még akkor is, ha ők ritkán találkoztak. A kíváncsiság gyakorlatilag felőrölt: hol van Berti, mi az a Pacsirta és mire képes, Will miért ilyen makacs, Winie miért ilyen makacs meg még rengeteg ehhez hasonló.

Tehát az izgalom a helyén volt. Egyedül egy bajom volt vele: túl rövid volt. Mégis mi ez így?! Hiszen nekünk, könyvmolyoknak ennyi nem elég! Minden jó könyvnél ez van: tarthatna a végtelenségig, ami ugye képtelenség, de a könyvmoly gyakran érzi ezt.

A Kézikönyv egy hatalmas, új világot nyitott ki, ahol a tolvajokat segítik a különböző eszközök és szerkezetek. Bízom benne, hogy minél többet megismerhetünk ezek közül! Hiszen kíváncsi lennék még a Pacsirtára, hogyan lehetne használni és hasonlók. Vagy éppen a farkasra. Vagy arra, hogy milyen szerkezetek vannak még. Hiszen lennie kell még "pár" darabnak. :)

Szóval igen, a történet levett a lábamról. Ismét Winie kalandjait nyomon követni. Érdekes volt, hogy valami újban is kipróbálhatta magát. Nem csak cselezett, hanem nyomozott is. Az így megismert szereplővel még nem vagyok... bizalmas. Szóval nem igazán tudom, hogy mit gondoljak róla. Egyetlen kérésem van: ne legyen szerelmi háromszög! Csak azt ne!

De ugye ne legyen szerelmi háromszög. De ha egyszer döntenem kell a srácok között, - mivel gyanítom már mindketten fognak szerepelni, tehát nem csak egy részre került bele új szereplőnk a történetbe - akkor hogyan fogok dönteni? Nagyon kíváncsi vagyok, ezért örülnék, ha mindketten maradnának.


De nem csak erre vagyok kíváncsi. Kicsit az ország helyzetére is. Igazából nem egy száraz törióra érdekelne, hanem valami olyasmi, hogy mi van a nemzetközi kapcsolatokkal? Vannak még egyáltalán? Vagy éppen mi történt a különböző országokkal? Van egyáltalán "rend" valahol az országban?

Még rengeteg ilyen kérdésem lenne, amik igazából egy gondolatmenet szüleményei. Érdekelnének a dolgok, hogy komplexebb képet kaphassunk az egészről. A disztópikus történetekben szerintem a lehetőségek tárháza végtelen. :) 

Vagy éppen lehetnek a Kézikönyvről is kérdéseink. Egyáltalán ki írhatta meg? Vagy éppen generációk sokasága és mindenki tesz hozzá egy keveset? Hogyan működhetnek a szerkezetek? Vagy éppen jobb, ha nem is tudom?

És még egy kérdés a végére: hol a következő rész?! Most azonnal tudnám olvadni. :) Még vagy egymillió könyvet Winie-ékről.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)