Vivien Holloway: Vérvörös horizont


Kiadó: Főnixkönyvműhely
Oldalszám: 96 oldal
Ár: 1480.-
ISBN: 9786155632082
Moly

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ez a füzet egy kis meglepetés azok számára, akik szerették a Végtelen horizontot, és két novellát tartalmaz a regény világából.

Az első a Végtelen horizont előzménytörténetét leíró Táguló horizont, melyben kiderül, hogyan találkozott Becky először Nick Mattockkal, és hogy mi is történt azon a bizonyos szerencsétlen kártyapartin. Ezzel a történettel a szemfüles olvasók már találkozhattak a Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek című antológiában.

A második egy teljesen új novella, és időben a Végtelen horizont után játszódik.
A Vérvörös horizont a könyv egyik igencsak megosztó mellékszereplőjét, Junipert hozza előtérbe, akinek sikerült életben maradnia, miután Duke és Nick kiszabadították Becky-t a Tartaroszról.
léghajó

„– Azokat a gyáva férgeket, akik nem jelentkeznek három percen belül a vezérlőteremben, megkeresem, és személyesen lövöm agyon – szóltam bele rekedten a mikrofonba, különösebb ceremónia nélkül. – A hajó új kapitánya beszélt.”

Vélemény:
Voltam oly szerencsés, hogy megnyertem ezt a könyvet a Főnixkönyvműhely játékán, ezért amint ideért el is kezdtem. Imádtam mindkét novellát. Mindkettővel most találkoztam először, örülök így egyben kiadták őket.

Az első novella 3 évvel a Végtelen horizont előtt játszódik. Leírja Nick és Becky találkozását, és hogy az a bizonyos alku hogyan köttetett meg.
Ennek egy része már ismerős volt a Végtelen horizontból, mert tömören ott is le van írva. Ettől függetlenül nagyon jó volt kibővítve elolvasni. Minden részletet megtudtam, ami érdekelt. Nick igazi úriemberként viselkedett a maga fura módján. Kisegítette az akkor még fiatal és kiszolgáltatott Beckyt, hazakísérte, és még tartozása törlesztésére is adott időt. Mondható akár kedvesnek is a viselkedése. Aztán később kimutatta a foga fehérjét, de az már egy másik könyv.

felújítás
A második novella a Végtelen horizont után játszódik. A történetet Juniper szemszögéből ismerhetjük meg.
A nagy harc után a hajók legénysége teljesen szétszéledt vagy meghalt, a túlélők is küzdöttek az életükért. Juniper pedig azon fáradozik, hogy a legénység maradékát összeszedje és újra összekovácsolja őket. Sikerül is neki pár embert a régiek közül összeszednie összeszednie, de ennyivel még nem megy sokra. Ráadásul a hozzáállása sem a legjobb. Mindenkit vagy megfenyeget vagy lelő vagy megfenyegeti, hogy lelövi, ha nem engedelmeskedik neki. Ezzel akar tiszteletet kivívni magának? Hát nem fog.........viszont ha a félelem és tisztelet nála szinonimák, akkor elérte a célját. Pedig ő nem is akar kapitány lenni, mégis ezt csinálja. Mondjuk őt mindig is utáltam, nagyon ellenszenves karakter volt számomra a Végtelen horizontban is, és a véleményem most sem változott meg.

Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy megtudtam, mi történt vele/velük. Szívesen olvastam volna Nickről meg Beckyről még, de szerintem hiába reménykedek egy második kötetben. Nagyon kár, hogy ez nem sorozat. :/
De tényleg csak gratulálni tudok. Mind a Végtelen horizont, mind Winie történetei a kedvenceim közé tartozik, és szerintem ez változatlan marad egy ideig. Aki olvasta a Végtelen horizontot annak kötelező olvasmány. ;)

Megtetszett? Rendeld meg!

Petus

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése