Borítómánia #8 - Főnix Könyvműhely

Sziasztok!

Ezen a héten kiadók köré csoportosítottuk a bejegyzést, és egy bizonyos kiadótól szedtünk össze 10 borítót. :) A választásunk a Főnix Könyvműhelyre esett ezen a héten. Néhány könyvüket olvastuk már, de még sajnos vannak olyanok is, amiket még nem olvastunk. De nézzük is a tíz borítót. :)


Ajtók és átjárók

Évi: Nagyon szépen mutatja, hogy egy ajtó mögött bármi megbújhat. Egy új lehetőség tárulhat elénk és a mögötte lévő kép egy kicsit csalóka is lehet. Még nem volt szerencsém a könyvhöz, de a borítója nagyon tetszik. Kicsit borongósnak hat, de a farkas és az ajtó mögötti táj egy kevés misztikusságot is ígér.

Petus: Ez a borító nekem kimondottan tetszik. Igaz a benne szereplő novellákat nem ismerem, de a borító nagyon csábító. A cím és a borító nagyon jó összhangban van egymással. Ez a szürke szín valami elképesztő. Annyira tetszik az ellentét az ajtón túli világ és a való világ között. Szerintem nagyon jó lett. :)


A. M. Aranth: Oculus

Évi: Tetszik, hogy a könyvben fontos elemek megjelennek. A jelenet a könyv vége felé található meg. (Ha jó jelenetre gondolok.) A borítón minden van, ami kell: a Tű, az oculusok által nagyon jól ismert mondatok: "Nem ember. Nem személy. Oculus." És persze a főszereplő. Nagyon jól mutatja a hangulatot és a könyv egészét. Jól sikeredett, illik a könyvhöz és nagyon jó lett. :)

Petus: A lány mintha egy háborús övezet egyetlen túlélője lenne. A pici mosoly az arcán egy kis reményt mutathat, nem olyan szomorú, mint amilyennek elméletben lennie kellene. Vagy ő a jó, kedves karakter a könyvben.  Aztán lehet, hogy rosszul értelmezem a borítót. Amint elolvastam ez is kiderül. Már nagyon kíváncsi vagyok rá. :)


Chris Howard: Gyökértelen

Évi: Sajnos nem jutottam el addig az olvasásban, hogy megtudjam, miért is ez a címe. A fülszövege nagyon is felkeltette a figyelmemet, a borító szintén, a történet kevésbé. Ami a borítónak hatalmas előny, hogy valahogy így lehet elképzelni egy fémből épített fát. Ezt nagyon jól megragadta, de sajnos a történetet nem tudtam szeretni.

Petus: Ez a borító hűen tükrözi a fülszöveget. A címet már szerintem annyira nem. És ha ránézek a könyvre elkezd pörögni az agyam, történeteket találok ki, hogy miről szólhat. Fémből készült fák, különös égbolt. A fülszöveg és a borító alapján azt mondaná az ember, hogy milyen érdekes lehet ez a könyv. Nekem egy kicsit csalódás volt, de lehet, hogy másnak nem, ez egyénfüggő. :)


Dörnyei Kálmán: Az Arató Halál

Évi: Nagyon szépen megjelennek benne azok a tipikus jegyek, amiket máshol is láthattunk már: a halál a fekete csuklyás "ruhában" és az elmaradhatatlan kaszája. A lány olyan jelenség ott, mint egy szellem. Igazából elképzelésem sincsen, hogy itt a halál a szellemekért (vagy lelkekért) megy vagy pont az élőkért. Éppen ezért gondolok arra is, hogy a lányért megy, vagy ő éppen egy kisebb akadály, amit a halálnak kell leküzdenie ahhoz, hogy a háta mögött lévő kastélyba bejusson. És most sikerült teljesen felkeltenem az érdeklődésemet. :D Azt hiszem, a közeljövőben egyszer el kell olvasnom. :D

Petus: Az arató melléknevet többféleképpen is értelmezhetjük. Jelentheti egyszer azt, hogy a földművesek learatják a gabonát, és így ők arató emberek. De jelen esetben az arató szó valószínűleg az áldozatgyűjtésre utalhat. Szerintem. De ezt a borító is jól mutatja. Nagyon ötletesre sikerült. Látszik a kaszás fenyegető testtartásán, hogy nem holmi sétára indult, hanem célja van az útjának. Aztán hogy a könyvben mi van az megint más kérdés. :)


Holden Rose: A harmadik

Évi: Kicsit furcsa számomra a borító. Egyáltalán nem rossz, de nem vagyok hozzászokva ezekhez a rajzokhoz. Kicsit fénylenek. Amúgy meg annyira jók, mintha a könyv lapjaiból lépnének ki, kicsit rajzfilmszerűek. :) Kicsit furcsa, de teljesen egyedi és nagyon jó. Már régóta gondolkodok egy Howard Matheu - könyv elolvasásán, és be kell vallanom, először a borító hívta fel rá a figyelmemet. :)

Petus: A legjobban az  tetszik ebben a borítóban, hogy az egész  rajzolt. Olyan mintha egy rajzfilmből kivágtak volna egy jelenetet. A néger fiú lehet az okos, a másik szöszke a helyes, a lány meg szimplán az, aki tudja használni a józan eszét. Valamit nagyon kereshetnek, ami kulcsfontosságú lehet. Látszik az aggodalom az arcukon. Remélem meglelik, amit keresnek. :)


Imre Viktória Anna: A bosszúszomjas doktor

Évi: Az első, ami az eszembe jutott a borítóról, hogy régen, a pestis idején is valami hasonló maszkot hordtak az orvosok, ha jól tudom. Ilyen madárszerű-maszkot, amikben gyógyfüvek voltak és hasonlók, hogy megvédje őket a betegségtől. A kígyóra először azt hittem, hogy az egy caduceus, de rákerestem és valójában nem, mert azon két kígyó van. Pedig azt vártam volna, hogy az is egy orvosi jelkép lesz. Igazából nem tudom, hogy a jelképeket jól ismerem-e, de azonnal ezek jutottak az eszembe. :) Ezek és a háttér pedig különlegessé teszik az összképet. Nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre és az írónő további írásaira.

Petus: Hát nem tudom, hogy mit mondjak írjak. Jól néz ki meg minden, de ha ránézek, valami furcsa érzés fog el. Nem tudnám pontosan elmagyarázni, hogy milyen, de olyan fura. Ez a fura kinézet, meg háttér.........érdekes. Leginkább így tudnám jellemezni. Kíváncsivá is tesz az biztos. Fogalmam sincs miről szólhat a könyv, hogy ez a borítója. De egyszer biztos kiderítem. :)


J. R. Johannson: Álmatlanság

Évi: A címből és a sorozatcímből arra következtetek, hogy a fiú szemében lévő rémület inkább valami... képességhez kapcsolható. A könyv ismerete nélkül arra gondolok, hogy különböző dolgokat lát éjjel, és ezek valószínűleg rémisztőek, egyenesen rettenetesek.  Nekem nagyon tetszik a borító, kicsit misztikus, kicsit hideg, kicsikét félelmetes is lehet. Már régóta kíváncsi vagyok rá, egyszer biztosan elolvasom.

Petus: Hát ez a fiú nem éppen úgy néz ki, mint aki insomniás lenne. Olyan mintha félig belefagyasztottak volna egy jégtömbbe. Semmi nem utal magára az álmatlanságra, de még esetleg a következményeire sem. Az látszik, hogy fél valamitől, de azt pontosan nem tudni, hogy mitől. Ebből a címből/témából annyi mindent ki lehetett volna hozni. Ez most szerintem nem sikerült olyan jól. :/


Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek

Évi: Számomra a cím is és a borító is egy steampunk novellagyűjteményre utal. Nagyon tetszik, hogy némelyik betű helyén fogaskerék van, ezzel számomra még inkább ezt a steampunk érzést erősítették fel. A háttérben lévő gőzhajó (?) vagy éppen gőzgép- szerűség is ezt sugallja. (Nekem annak tűnik, valahogy azonnal egy hajó jutott az eszembe.) Szerintem ez egy nagyon jó borító és ahogy elképzelem a könyvet, el is találták azt.

Petus: Hát most erre mit mondjak. Mindent megmutat, amit a cím mond. Van rajta pokoli teremtmény meg ördögi szerkezet is. Bár azt nem tudom, hogy a vörös hajú lány milyen pokoli teremtmény akar lenni. Sőt, a háttérben lévő füst meg gyár sem teljesen tiszta, bár köze lehet az ördögi szerkezetekhez. Nem tudom, de majd ha elolvasom megtudom. :)


Vivien Holloway: Mesterkulcs

Évi: Számomra a lány a képen nagyon is Winie. Szinte el tudom képzelni, hogy minden nap tervezget, tanítja Willt, keresi a különböző tárgyakat. A ködös háttér kicsit a tolvaj mivoltját jeleníti meg nekem, hiszen könnyedén el szokott tűnni, és ezt valahogy nekem átadja a köd. Nem igazán tudom megmagyarázni, miért. A könyv hangulata megvan, a stílust átadja, szerintem tökéletes borító lett. :)

Petus: Ez is a jobb borítók közé tartozik. A könyv hangulatát, Winie stílusát, magát a steampunk stílust nagyon jól tükrözi. Mondjuk én lehet nem hordanék olyan hacukát, mint képen látható lány, de neki jól áll. Tisztára el tudtam így képzelni Winie-t. Már csak Will hiányzik mellőle. :)


Vivien Holloway: Végtelen horizont

Évi: Szinte el tudom képzelni, hogy ez egy korábbi jelenet, esetleg még a könyvek előtt játszódik. A légikikötő nagyon jól sikeredett, hiszen tele van léghajókkal és Becky is ott van. Egy nagyon kis hangulatos borítóra sikeredett, ami szerintem hatalmas pluszt ad a könyvnek. A mindennapi életben is el tudom képzelni, hogy ilyen léghajók biztosítják a kereskedelmet és ezeken lehet csak áram. Számomra nagyon átadja a könyv hangulatát. :)

Petus: Erre a borítóra nincsenek szavak. Elképesztően gyönyörű *-*. Messze túlszárnyalja a többit. A sok gyönyörű léghajó, a középen a központban lévő Becky........tökéletes. :) Nem is nagyon lehet mást mondani róla. Hibátlan külső hibátlan belsővel. Csak azt sajnálom, hogy nem lesz folytatása. :/ De hátha reménykedhetünk még benne. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)