Kami Garcia: Unmarked - Jelöletlen (Légió-sorozat 2.)


Eredeti cím: Unmarked
Fordító: Szabó Krisztina
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat: Légió-sorozat 2.
Oldalszám: 368 oldal
Ár: 2999.-
ISBN: 9789633994153
Moly, Goodreads

Fülszöveg:
Közöttünk jár… és bárki lehet az.

Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.

Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?

Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

Vélemény:
Hát ezt is befejeztem. Az eleje kicsit döcögősen indult, de aztán beindultak az események, és hozta az
a megszállt
első rész szintjét. :)

A könyv elején még egészen jól követhető volt minden. Találtak egy nyomot, azon elindultak a következőig és így tovább. Ha valami balul sült el, akkor vissza a start mezőre, és elindultak újra. És sosem adták fel. Mindent megtettek, hogy megtalálják és megállítsák Andrast.

Aztán elkezdtek bonyolódni a dolgok, de nagyon. Kennedy jele továbbra sem mutatkozott, de ennek az oka is kiderül. A csapat találkozik két férfivel, akik megmentik az életüket, majd csatlakoznak hozzájuk. Kiderül róluk, hogy ők az Illuminátus Rend tagjai. A Légió tagjai és az Illumintus Rend tagjai között mindig is ellentét volt, eltérőek voltak a céljaik. Ebből következik természetesen, hogy Kennedyék nem nagyon akarnak a másik rend tagjaival együtt dolgozni. Aztán kénytelenek belátni, hogy ezt a problémát egyedül képtelenek megoldani, így Gabrielhez és Dimitrijhez (Illuminátus Rend tagok) csatlakozva próbálnak megoldást találni. De hát semmi sem megy úgy ahogy ők szeretnék.

a fehér gerle
A fülszöveg utal bizonyos "családi titkok"-ra. Na hát azért ilyesmire nem számítottam.......mármint arra, amik kiderülnek Kennedy szüleivel, rokonaival kapcsolatban. Részben megmagyarázza, hogy miért maradt Kennedy jelöletlen. Itt viszont haragudtam a többiekre. Nagyon nem tetszett a reakciójuk. Megérdemeltek volna egy pofont az biztos. Nagyon rendes barátok......
Ezen kívül előkerült egy olyan személy is, akire egyébként számítottam valamilyen formában, mégis kicsit meglepődtem, hogy pont most  jelent meg. Az ő karakterét még nem sikerült megszeretnem, de hátha később majd megszeretem. Mondjuk erre azért nem vennék mérget........de ez részletkérdés.

"Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog": Na erre viszont nem számítottam.........mármint a személyre, a helyzetre, a helyzet megoldásának módjaira. Elég kegyetlen módszereket vetettek be, de meg is értem őket. Igaz ezzel fájdalmat okoztak annak is, akit szeretnek, de nem volt más választásuk. Egyszerűen már nem volt más lehetőségük. És így sem tudták elérni, amit akartak.

Összességében szerintem nagyon jó rész volt, és brutális függővéget hagyott maga után. Alig várom már, hogy olvashassam a következő részt. Bárki kezd bele a sorozatba, szerintem nem bánja meg. :)

Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)