Teen Wolf - Farkasbőrben - 3. évad

Sziasztok!

Egy újabb Filmes sarok bejegyzéssel érkeztem, a Teen Wolf harmadik évadával, ahogy a cím is mutatja. :) Természetesen más bejegyzéseket is tervezek ide (egyenlőre legyen meglepetés, annyi viszont elárulok, hogy adaptációk :) ) és nem csak Farkasbőrben lesz. :)


A sorozatban az egyik kedvencem, hogy folyamatosan tágítják a Teen Wolf -univerzumot. Ugye az első évadban "csak" a Scottot átváltoztató alfa ellen kellet harcolniuk. A második évadban már felvetődött az a kérdés, hogy mi van, ha a vérfarkas harapása nem vérfarkassá változtat át, hanem azzá, ami benned van, a szíved mélyén. Avagy a "belső rossz" fizikai formát ölt.

És mi van akkor, ha létezik egy olyan falka, amelynek tagjai mind alfák? Egy alfa falka. Ez már önmagában is fenyegetés, de mi van, ha ekkor megjelenik egy gyilkos, aki rituálisan embereket gyilkol le szép sorjában?

Káosz. Hát persze, hogy káosz, mi más? A mit Scottnak, Allisonnak, Lydiának és Stilesnak kell elhárítania természetesen. Mint mindig, most is nekik kell megoldaniuk a különböző problémákat.

Valójában ennél az évadnál beszélhetünk 3A és 3B évadokról is, hiszen az évad közepén van egy félévadzárás. Az eddigi meséléseim leginkább a 3A évadra vonatkoznak. Ezekben az epizódokban a korábban jelenlévő szereplők között megváltoztak a viszonyok, és ehhez még csatlakoztak újabb szereplők, akik még jobban felkavarták az állóvizet. Velük együtt megjelent "pár" kérdőjel és egy seregnyi megoldásra váró helyzet.

A darach
Ezen felül természetesen a régi szereplőknek az újakkal kapcsolatot kellett kialakítaniuk (akár pozitív, akár negatív értelemben), el kellett dönteniük, hogy kikben bízhatnak és kikben nem, esetleg egy-egy másik karakter sorsának alakulásába is beletekintettek. (Hogyan lett az, aki és milyen célok vezérlik.) A félévadzáróig rengeteg dolog történik, és egyik rész sem válik unalmassá, mert ha nincs is annyi akció, a korábbi eseményekre fény derülhet, valamint van egy nagyobb kérdés is ezekben a részekben, ami mindenki szeme előtt ott lebeg: hogyan fogják legyőzni az alfa falkát és a darachot?

Aztán a félévadzáró után újabb szereplők lépnek színre. Újabb helyszíneken találhatjuk magunkat. És ezekben a részekben is jelen van egy nagy kérdés: mi van, ha mi magunk fordulunk a barátaink ellen? Íme egy komoly felvetés és a megvalósítás is ezt tükrözi. Ebben az évadban pedig a keleti kultúra felé is nyit a sorozat: a kicunék jelennek meg, valamint a nogicunék (amúgy elképzelésem sincsen, hogyan kell ezeket leírni, mert mindenhol másképp van) is megjelennek. Nem tudni, hogy ki kicsoda és ki fog támadni, valamint hogy ki ellen.

Nem csak a táguló horizont a lenyűgöző ebben a sorozatban. Hanem a színészi játék. A 3B évadot szinte Dylan O'Brien vitte a vállán. Az alakítása hatalmas volt, és az ezzel kapcsolatos két kedvenc videómat IDE és IDE kattintva érhetitek el. :) Azonban figyelem! A videók spoileresek azoknak, akik nem látták végig az évadot!

Rajta kívül hatalmasat alakított Crystal Reed és Holland Roden is. Nagyon jól alakítottak, ha valaki kimondaná előttem a nevüket, azonnal eszembe jutna a szerepük a Teen Wolfból, annyira hitelesek voltak. Tyler mint Scott nem okozott nagy meglepetést. (Egy dologtól eltekintve. :)  ) Ugyanaz a mindenkit-meg-kell-mentenem-vérfarkas, aki volt. Nem hiszem el, hogy mennyire jószívű és mennyire harcias, ha a szeretteiről van szó. Valamint vannak új szereplőink is, de nem akarok mindenkit egyesével bemutatni. Nem lövöm le a poénokat. :D

A negyedik évaddal a hátam mögött szerintem bátran mondhatom azt, hogy a sorozat egyre jobb és jobb lesz. A szálak összeérnek. És bátran nyit, ami egy hatalmas lehetőség és nem okoz csalódást. Egyszer mintha azt olvastam volna, hogy a készítők arra figyeltek, hogy egyediek legyenek. Nos, szerintem ez sikerült is nekik. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)