Jamie McGuire: Véletlen szerelem (Véletlen 1.)


Eredeti cím: Happenstance
Fordító: Béresi Csilla
Sorozat: Véletlen
Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalszám: 144 oldal
Kötéstípus: puha kötés
Ár: 2299.-
ISBN: 9789632616926
Moly, Goodreads

Fülszöveg:
Jamie ​​McGuire egy letehetetlen YA regénnyel tér vissza, melynek főszereplője Erin Easter, a három végzős Erin nevű kishölgy egyike, akik a vidéki Blackwell Középiskolába járnak, és nem csupán nevükön, de születésnapjukon is osztoznak. Eastert felelőtlen, egyedülálló édesanyja nevelte fel, és plátói szerelmet táplál Weston Gates iránt. A két másik Erin, Erin „Alder" Alderman és Erin „Sonny" Masterson a közösség kedvencei: a város két leggazdagabb családjának sarjai, legjobb barátnők, szurkolólányok, és minden megvan nekik, ami Erinnek nincs. Ezt mások is tudják, és nem hagyják feledésbe merülni. Alder is már a nyolcadik osztály óta kinézte magának Westont, Easter szívének vágyát. 
Weston egy közkedvelt sztáratléta, két kiemelkedő ügyvéd gyermeke. Nap mint nap küzd az elvárásokkal, amiknek meg kell felelnie, ha fel akar érni családja nevéhez, titokban pedig együtt érez Easterrel, hiszen ő is úgy érzi, máshova tartozik; egy másik életben. Ahogyan elkezd kiszökni esténként, hogy Easterrel lehessen, úgy nő meg bátorsága, ellenáll az elvárásoknak és beismeri érzéseit… Ezt mind a saját, mind Easter jövőjéért teszi.

Vélemény:
Őszintén szólva egyetlen problémám volt csak a könyvel, és az a terjedelme. Írhatta volna háromszor ilyen hosszúra is, az sem lett volna probléma. :)
éjszaka

És a terjedelméből adódik, hogy azért van egy-két hiba a történetben. A felvezetés nagyon jó. Megtudjuk Erin jelenlegi helyzetét: az édesanyjával él, apját nem ismeri, dolgozni jár iskola mellett, stb. Ez mind szépen fel van építve az elején.
Viszont nem csodálkozok, hogy Weston viselkedésén meglepődött. A fiú, aki már régóta tetszik neki és aki eddig rá se bagózott, most hirtelen elkezd vele flörtölni, elhívja erre-arra, megvédi az iskolában. Ilyen téren én is kicsit kételkedve álltam volna a dolgokhoz, hogy ugyan most mit akar tőlem ez a srác.
De végül is felenged Erin és rájön, hogy Weston semmi rosszat nem akar. És össze is jönnek természetesen, napfény és kacagás az élet, élvezik egymás társaságát........egy ideig.
Aztán (megjegyzem az utolsó kb. 20 oldalban) az írónő ledobja a bombát, bekövetkezik a tragédia. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy most akkor mivan? Ez miért, meg hogy, meg minek? És nem elég ez, még meg is csavarintja az egészet, csak hogy még kuszább legyen. (Ezt a csavart persze nem írom le, aki kíváncsi rá, majd elolvassa a könyvet :) ). Egy ilyen kaliberű csavar igazán McGuire-re vall, szóval ilyen tekintetben hibátlan a történet. Kellő mértékben meglepődtem és elámultam.
eper fagyi

Szereplők terén sem csalódhattam. Erin (az, aki a fagyizóban dolgozott) igazán talpraesett lány, rendkívül okos és céltudatos, még ilyen szülői háttér mellett is. Nem hisztizik, nem követelőzik, nem nagyképűsködik. Látszik, hogy két lábbal a földön áll, tudja, hogy semmi sincs ingyen, mindenért meg kell dolgozni. Számomra igazán rokonszenves karakter.
Westonról meg tudna bárki egy rossz szót is szólni? Mert én nem. Jó szülői háttérrel rendelkező okos és jóképű fiú, aki mellesleg az iskola legkiválóbb sportolója. Udvarias, kedves, nagyon megértő. Kicsit hajaz a Maddox fiúkra, pár ez szerintem nem meglepő (nem mintha ez baj lenne, mert imádom a Maddox fiúkat <3).
A "gonosz" szereplők nem kaptak túl nagy figyelmet, kettő kivételével, de ők is inkább csak a könyv végén (és nem is akármilyen figyelmet kaptak).

Szóval összességében azt mondhatom, hogy jó könyv volt. Szépen fel lett építve, ki volt dolgozva minden, egyedül a vége lett egy kicsit összecsapott, mintha az írónő sietett volna valahova, és minél előbb be akarta fejezni. De ettől független nagyon jó, és csak ajánlani tudom. :)


Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)