Halloween BookTag #Évi

Sziasztok! :)

Egy újabb BookTaggel érkeztünk Nektek. Kicsit elkéstünk vele, aminek egy eléggé... érdekes oka van. A lényeg az egészben, hogy Lexa hívott ki minket, azonban csak ma vettük észre a jelölést, aminek nem tudjuk az okát. Molyon sem Petus, sem én nem láttuk a frisseink között Molyon, így lemaradtunk róla. A bejegyzést pedig csak ma olvastuk el, és akkor vettük észre, hogy hoppá, minket kihívtak erre a BookTagre. De most itt vagyunk, és kitöltjük. :D Petus kitöltését külön bejegyzésben olvashatjátok, Lexa válaszait pedig IDE kattintva érhetitek el. :)

1. Faragott tök | Milyen könyvet faragnál töklámpásnak?

Ez egy nagyon gonosz kérdés. Biztosan a kedvenceim közül választanék. Azonban az a baj, hogy túl sok kedvencem van: a Harry Potter- széria, Az éhezők viadala, a Percy Jackson- sorozat és így tovább. Rengeteg van, és nem tudnék választani közülük.  Biztosan többet csinálnék, mindegyik könyvből vagy sorozatból kiválasztanék valamit. :D

2. Csokit vagy csínyt | Melyik szereplővel indulnál édességbeszerzés körútra?

Biztosan a kedvenc szereplőimmel mennék. Szintén az a probléma, mint az előbb: nem tudok választani. Nagyon jól szórakoznék Percy-vel és Annabeth-szel, vagy Jasonnel nem, akkor sem Jászon és Piperrel. Vagy Jace-szel. És.. jó, mielőtt nagyon belelendülök, be is fejezem. A kedvenc szereplőimmel szívesen elmennék egy kis édességvadászatra, szigorúan jelmezben! :)

3. Édes kukorica | Melyik könyv marad számodra mindig ugyanolyan édes?


Kis gondolkodás után Joss Stirling Lélektársak sorozatára esett a választásom. A részek annyira édesek voltak, hogy bármikor veszem le a polcomról, mindig ugyanúgy elvarázsolnak. Megvannak a kedvenc jeleneteim, és a romantika sem tette nyálassá, aminek hihetetlenül örültem.

4. Szellemek | Melyik szereplőt látogatnád meg szellemként?

Most biztosan sokan le fognak iratkozni a blogról, de én Norát kísérteném. Most komolyan, annyira nem emlékeztem erre a könyvre, hogy meg kellett néznem a nevét. Egyáltalán nem szerettem ezt a sorozatot, a főszereplő lányt pedig végképp nem. Nem tudtam négy részen keresztül megszeretni. És ami még jobb, ha jól emlékszem, akkor halhatatlan. Avagy örökké tudom kísérteni. :D

5. Jelmezbe bújni | Melyik szereplő bőrébe bújnál egy napra?

Aki elsőként eszembe jutott, az Annabeth volt. Nem csak félvér lehetnék egy napig, hanem még lenne Percy-m is! *-* Most komolyan, Hínáragyúval tölthetném a napot, ami életem egyik legjobb napja lenne! Igaz, nagyon sok világot meglátogatnék még. :)

6. Varázslók és boszorkányok | Melyik a kedvenc pillanatod a Harry Potterben?

Hogy lehet a Harry Potter eseményei közül egyet kiragadni? Ez kinek a fejéből pattant ki? Vannak kedvenc pillanataim: Sirius és Lupin felbukkanása (ami igazából két pillanat), a barátság kialakulása, a kviddics minden mennyiségben: a meccsek és az edzések, Wood csodálatos beszédei a meccsek előtt. Annyi van, hogy fel sem tudnám sorolni, így a tökéletes válasz az, hogy az egész sorozat.

7. Vér és erőszak | Melyik könyv volt olyan ijesztő, hogy le kellett tenned közben, hogy szünetet tarts?

Nem pontosan az az érzés volt bennem, amire a kérdés vonatkozik, amikor olvastam a Nem vagyok sorozatgyilkost, de volt egy olyan momentum, amikor egy pillanatra becsuktam a könyvet, és próbáltam felfogni, hogy most mit is olvastam. Nem tettem le úgy szó szerint, és nem is volt ijesztő az a rész. Egyszerűen csak egy ilyen pillanat volt.


8. Rémtörténetek zseblámpával | Melyik könyves szereplő tudná a legrémisztőbb sztorit elmesélni?

Elsőre a Véres Báró jutott az eszembe, hogy miért is véres a ruhája. Aztán rádöbbentem, hogy ez benne volt a sorozatban, így az nem lenne meglepetés vagy éppen rémisztő. Azután pedig Nico jutott az eszembe, hiszen volt lent a Tartaroszban, és eléggé rossz állapotban jött fel onnan. Valószínűleg ijesztő és borzalmas dolgokat láthatott.

9. Kísértetház | Egy könyv, aminek a gondolatatától is szabadulni akarnál

A Szerelmem egy angyal. Nem is kérdés. Annyira irritáló volt az egész történet. Pár évvel ezelőtt vettem meg, mert egy ismerősöm azt mondta, hogy "ez egy nagyon jó könyv." Sosem fogok rá megint hallgatni. Sosem. Nem. Egyszerűen nem.

10. Halloween parti a haverokkal | Avagy kik szórakozzanak még a tag kitöltésével

Nos, a legtöbb embert, akit megjelöltem volna, már kihívták, így most nem lesz kihívottam. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)