Dr. Cserjési Petra: Halott barátnők


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 312 oldal
Kötéstípus: puhakötés
Ár: 3399,-
ISBN: 9786155596520
Moly

Köszönet a recenziós példányért az Álomgyár Kiadónak!

Fülszöveg:
Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont. 
Vagy mégsem?

Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül. 
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit? 
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik… 
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?

Véleményem:
Már rögtön megfogott ahogy elolvastam a fülszöveget. Mostanában nagyon rákaptam a krimikre, így nem is volt kérdés, hogy valamikor valamilyen formában olvasni fogom. A kiadónak hála sikerült beszereznem, így ahogy hozzám jutott a könyv el is kezdtem olvasni. Kicsit hosszú ideig tartott az olvasás, ami persze nem a könyv hibája, hanem a kémia vizsgáé, nagyon sok időmet elvette a tanulás. (Szerencsére átmentem, nem volt hiába a sok tanulás :) )

Elolvasás után is azt mondhatom, hogy tetszett. Szerencsére nem kellett csalódnom, aminek nagyon örülök. Nagyon jó volt a történetfelvezetés. Semmi köntörfalazás, bumm bele a közepébe, egy jó krimihez méltóan. A leglényegesebb dolgokat megtudjuk, megismerjük, ami igazából számunkra bőven elég, mert úgysem ezekre a dolgokra fogunk figyelni, hanem magára a nyomozásra.

Lola karakterét nagyon megszerettem már az elején. Valószínűleg azért, mert kicsit hasonlít rám. Okos és kitartó, mindent megtesz, hogy megtalálja barátnői gyilkosát/gyilkosait, mindezt úgy, hogy segítsége is alig van, szorítja a határidő, és csak néhány emberben bízhat. Plusz a gyásszal is küzdenie kell, amit a nyomozás hozott újra elő. Nem irigyeltem komolyan. De mindezt sikerült legyűrnie, sikerült a nyomozásra koncentrálnia, aminek meg is lett eredménye.

A másik szereplő/szereplők, akit/akiket nagyon megkedveltem az Igor és csapata. Igor okos, jóképű, nagyon jól tervez és kivitelezi a terveit plusz a csapata közt remek az összhang, amitől még inkább halad a nyomozás. Cirill után ők az egyetlen segítségei Lolának. Igazán remek segítőknek ígérkeznek, szerintem nélkülük nem igazán sikerült volna Lolának megoldani ezt az ügyet. Minden kapcsolatot kihasználva, teljes erőbedobással kiálltak Lola mellett, segítették őt, hogy a lehető leghamarabb meglegyen az elkövető/meglegyenek az elkövetők. Ez igazán rendes volt tőlük.

Számomra annyi volt csak a "hiba", hogy a nagy leleplezés az betömörült az utolsó 20-30 oldalra. Előtte napról napra, emberről emberre haladt a kihallgatás és szépen lassan jöttünk rá a dolgokra, aztán az eredmény nagy része az utolsó oldalakon zúdul a nyakunkba. Néha kicsit elvesztettem a fonalat, hogy akkor most ki kivel van meg hogyan meg miért, de azért helyére kerültek a darabkák, és fény gyúlt az éjszakában. :D Ezt az egyetlen dolgot emelném csak ki, de amúgy nagyon jó könyv.

Csak ajánlani tudom. Aki szereti a krimiket annak azért, aki még nem olvasott krimit annak meg tökéletes kezdő lökés. :)

Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)