Jamie McGuire - Teresa Mummert: Sweet Nothing - Édes semmiség


Eredeti cím: Sweet Nothing
Fordító: Beck Anita
Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalszám: 360 oldal
Kötéstípus: puhakötés
Ár: 2999,-
ISBN: 9789632617664

Fülszöveg:
Minden ​​csak egy pillanaton múlik. Csak egy másodperc, mikor megpillantod a nagy őt, és eldöntöd, hogy többé nem kell más. És épp ugyanennyi idő elveszíteni a szeretett férfit. 
Képzeld el, hogy egyszer úgy veszítesz el valakit, akit szeretsz, hogy még nem is volt igazán a tiéd. Minden nap meglátogatod őt, és csak vársz. Várod a lehetetlent, egy jelet, vagy azt, hogy rád nézzen… és közben reménykedsz benne, hogy a bűnösöknek is kijár egy csoda. 
Averynek elég volt egyetlen pillantás, hogy tudja, mit érez. A piros lámpánál állva, a mellette lévő sávban meglátta a férfit, akibe szerelmes lesz, s akihez feleségül megy. Gyakran hallani olyan szerelemről, amely időbe telik, míg kialakul. De Avery és Josh szerelme inkább hasonlított egy hirtelen fellobbanó lánghoz, és miután életük szálai összefonódtak, minden megváltozott. Avery megtalálta, akit egész életében szeretett, a gyermekei leendő apját. Avery és Josh közös élete egyetlen pillanat leforgása alatt kezdődött el, majd ugyanolyan hirtelen véget is ért: a késő esti kimaradások, a kifogások, a hazugságok. Egyetlen szempillantás alatt olyan lett minden, mintha nem is létezett volna. 
Amikor úgy érzed, tudod, hogy mi történik, nem is sejted, mi jöhet még ezután…

Véleményem:
Hát ez a könyv gyilkos. Eszméletlen jó. De gyilkos.

Viszonylag régóta rajta volt már ez a könyv mind a váró-, mind a kívánságlistámon. Karácsonykor akartam megvenni, de Évi gyorsabb volt, és ezt kaptam tőle szülinapomra. (Amit azóta is nagy köszönök neki :* <3) Aztán alig vártam, hogy vége legyen a vizsgaidőszakomnak, hogy bele tudjak végre kezdeni. Ahogy hazaértem Szegedről másnap már el is kezdtem olvasni.

Az volt az első benyomásom a prológus után, hogy ez biztosan tetszeni fog. Egy örök nőcsábász fiú (Josh) és egy szerény, de okos lány (Avery) első látásra egymásba szeret. Persze a lány nem hisz el neki semmit, de a fiú próbálkozik. Randikat szervez, meglepi valami aprósággal, segít neki mindenben, amiben csak tud. Nagyon szépen alakultak köztük a dolgok. Voltak persze hullámvölgyek, veszekedések, amiket elsősorban a bizalmatlanság idézett elő, de ezeket is könnyen leküzdötték. Telt az idő, és egyre boldogabbak lettek. A fiú megkérte a lány kezét, tervezték az esküvőt, aztán a lány terhes lett az első gyermekkel. Mindenki boldog volt. :)

Egészen addig, amíg nem jött egy harmadik fél, aki felborított mindent. Jött egy új szomszéd, aki minden áron szét akarta őket szedni, és sajnos a végén sikerült is, amitől nem voltam túl boldog.
Sikerült elérnie, hogy úgy összevesszenek, hogy a lány elköltözzön otthonról. Aminek meg is lett az ára, mert ugyanott szenvedett autóbalesetet, mint a könyv elején.

Na ez volt az a pillanat, amikor hirtelen levegőt sem kaptam. Olvastam és olvastam tovább, de képtelen voltam elhinni ami le volt írva. Mondom ez lehetetlen, ilyen nincs. Az eddigi gyönyörűség után nem lehet, hogy ez történik. Fogta a szívemet, kitépte a helyéről, megtaposta aztán szétszaggatta. Majdnem megkönnyeztem, mert egyszerűen nem akartam elhinni amit olvasok.

Az egyetlen szerencséje a könyvnek, hogy mindezek után azért pozitív végkifejlet lett. Összeszedte a szívem darabkáit, és összeragasztgatta. És bármilyen meglepő mindezek után még sikerült kicsit poénosra kanyarítania az egész történetet. Könnyekkel a szememben mosolyogtam az utolsó pár soron. :') Én mindenkinek csak ajánlani, mert hihetetlen egy élmény.

Fantasztikus. Lebilincselő. Szívszorító. Tökéletes.

Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

  1. én is olvastam a könyvet de a végén nem tudtam kiigazodni hogy került az étterembe josh? felkelt a komából fél nap alatt ami elég érdekes lenne vagy egyszerűen nem tudtam felfogni a végét

    VálaszTörlés
  2. Szerintem több telt el, mint fél nap. És szerintem nem sokkal Avery után ébredt, vagyis én így vettem ki a szövegből. :) Mondjuk én annyira nem is gondolkoztam rajta, inkább élveztem a nagyszerű keretes szerkezetet. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)