Joss Stirling: Misty - A kendőzetlen igazság (Lélektársak #4)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Misty egy egyszemélyes katasztrófa sújtotta övezet. Savant képességének „hála" egyszerűen képtelen hazudni, kényszeres igazmondása miatt viszont folyton zűrös helyzetekbe keveredik, bármerre is jár. Így amikor a jóképű, magabiztos, és hihetetlenül vonzó Alexszel hozza össze a sors, Misty rögtön megfogadja, hogy inkább a közelébe sem megy. Hiszen hogy is lehetne az övé valaki, aki ilyen tökéletes? 
Ám a savant közösség mindennapjaira sötét árnyék vetül – egy sorozatgyilkos leselkedik a különleges képességű fiatalokra. Közülük egy pedig hamarosan élet-halál peremére kerül majd… vagy azon is túlra. 
A nagysikerű Lélektársak-sorozatból megismert savantok az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek Joss Stirling izgalmas, humorral átszőtt regényében.



Meddig tudnál igazat mondani?

Úgy, hogy még a legkisebb füllentés is kudarcba fulladna? Nincsenek jótékony hazugságok, semmi sem, ami nem igaz. Szerintem mindenkinek ismerős, amikor kedvességből hazudunk valakinek: igen, csinos rajta az a nadrág, jól áll neki az új haja, vagy éppen jó volt ez a vicc.

Most képzeljük el az életünket az a bizonyos szűrő nélkül.

- Na, és mekkora a baj az egytől tízig terjedő Misty-skálán? - kérdezte Summer. (...)
- Tizenegyes - vallottam be.


Ha valaki azt mondja, hogy vagy, tudnál mosolyogni, de nem tudnád azt mondani, hogy "Köszi, jól", miközben a Földről is eltűnnél szíved szerint. A szádon az jönne ki, hogy "Borzalmasan". És ez így lenne mindig.

Ha ezt sikerült elképzelni, akkor már tudod milyen lehet a mai könyvünk főszereplőjének, Misty-nek az élete. Misty savant, akinek az igazmondás a képessége, és ha ezt "kiterjeszti", akkor senki sem tud hazudni körülötte. Az erejéből adódóan az élete tele van vicces, vagy éppen borzalmasan kínos pillanatokkal.

A könyv Crystal és Xav története után veszi fel azt a bizonyos fonalat. Crystal segít Urielnek, hogy megtalálhassa a lélektársát. A fiú párja Dél-Afrikában él, és a család nagy szerencséjére Opal is, Crystal egyik nővére. A lány azonban nem tud elutazni Uriellel, ezért Misty kíséri el a fiút.

- Miért viselkednek úgy, mintha Uriel csatába indulna?

Miután megérkeznek Fokvárosba, kisebb-nagyobb tévedések után Uriel meg is találja a lélektársát Tarryn személyében. Az újdonsült pár nagyon boldog együtt, Misty pedig Tarrynon keresztül megismeri a helyi vitacsapatot, akiknek a vezetője Alex.

Alex is savant, ugyanakkor Misty-vel egyáltalán nem kedvelik egymást. A két fiatal ellenségesen viselkedik egymással, hiszen Misty képessége valahogy hat Alexre, a fiú nem tud rendesen hazudni mellette. Bár füllenteni és ferdíteni tud, rendes hazugságra képtelen.


- Tudod, milyen vagyok. Úgy cipelem magammal a cikis pillanatokat, mint egy víziló a nyűvágó madarakat. (...)
- Elég fura a vonzódásod a bizarr természeti képekhez. Biztos együtt örököltétek Branddel ezt a csalási vonást.

A történetről egyenlőre ennyi elég, hiszen nem akarok semmi spoilert leírni. Inkább mesélek a karakterekről. Misty az a tipikus imádni való karakter, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Igaz, ironizálni szóban nem tud, hiszen az is hazugságnak minősül, ugyanakkor a mesélései hihetetlenül viccesek voltak. A képessége által teremtett helyzetekre pedig ez szintén igaz.

Alex maga a furcsaság. Egyszer ilyen, egyszer olyan. Az ő karaktere teljesen kusza, valamint rengeteg spoilert rejt magában, így annyit mondok csak, hogy őt mindenképpen meg kell ismerni ahhoz, hogy "véleményt" mondhassunk róla - benne semmi sem olyan, mint amilyennek tűnik.

- Pingvinek Afrikában? Tiszta Madagaszkár! (...) Imádtam azt a filmet.


Angel és Summer Misty legjobb barátnői, akik szintén savantok. így még jobban megértik a lányt, hiszen tudják, mit vonz magával a képessége. Mindkét lány szimpatikus karakternek tűnik, és nagyon várom már, hogy az ő történeteiket is olvashassam. Rettenetesen kedves lányoknak tűnnek. Mindenki megérdemelne két ilyen barátnőt.

Akik pedig még említést érdemelnek, azok Misty szülei. Szó szerint ők okozták a legnagyobb meglepetést. Az édesanyja rettenetesen pozitív karakter szerintem, de az apja hatalmas meglepetést okozott nekem. Aki olvasta, az tudja, mire gondolok, aki pedig nem, az pedig ha elolvassa, akkor megtudja.

Hát igen, ez vagyok én: olyan tapintatos, mint egy baseballütő.
- Esetleg kimenjek egy percre? - ajánlottam fel.

És hogy kinek ajánlom? Azoknak, akik olvasták és szerették az előző részeket. Ha szereted az írónő stílusát, akkor ez a te könyved. Édes és aranyos történet szerethető karakterekkel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)