Mason Murray: Visszatérő végzet


Kiadó: Mogul Kiadó
Oldalszám: 346 oldal
Kötéstípus: puha kötés
Ár: 2990.-
ISBN: 9786158027267
Moly

Fülszöveg:
Russel ​Sheldonnak pocsék napja van. Különleges képességei átokként ülnek rajta , ráadásul szakít vele a barátnője, majdnem részese lesz egy balesetnek, holtan találja a kolléganőjét és többször is megpróbálják eltenni láb alól. Nem bízhat senkiben, csak egy vadidegen lányban, akit azelőtt még sosem látott. Bár az események sodrásában lassan már semmiben sem lehet biztos. 
Donelly hadnagy ugyanezen a reggelen úgy hiszi, egy rutinszerű nyomozást kell elkezdenie, ám hamar nyilvánvalóvá válik számára, hogy élete legkülönösebb ügyébe csöppent, amelynek megoldásában nem segít a sok éves tapasztalat és egyetlen tudományos módszer sem . Csak akkor érhet el sikert, ha félreteszi a józan eszét és elfogadja, hogy a világot olyan erők mozgatják, melyeknek létéről eddig fogalma sem volt. 
A nyomok egy sok évvel ezelőtti fülledt nyári naphoz vezetnek, a Mississippi lápvidékére, amikor Bishop tiszteletes ördögűző szertartása tragikus eredménnyel zárult. A világra pedig rászabadult valami rettenetes, amit mások halála éltet, nem ismer könyörületet, és úgy tűnik, hogy lehetetlen féken tartani. 
Megkezdődik a versenyfutás az idővel, percről percre nő a feszültség, és egyre közelebb kerül a pont, amikor már senki és semmi nem állíthatja meg a végzetet…

Köszönet a recenziós példányért a Mogul Kiadónak!! :)

Véleményem:
Hú hát nehéz megszólalni egy történet után. Meglepett rendesen.

A témaválasztás nagyon tetszett, eddig még nem nagyon találkoztam ilyesmivel. Szeretem ha valaki eredeti ötlettel áll elő. Először, ahogy gondolkodtam a címen, nem tudtam elképzelni, hogy mit kell érteni a "Visszatérő" alatt. Gondoltam olyan, hogy egykori gonosz utódja, és hogy akkor benne tér vissza a végzet, de gondoltam olyanra is, hogy csak elment valahova és úgy visszatért. A pillangó hatásra és az alternatív valóságokra még álmomban sem gondoltam volna. És ez nagyon tetszett, nagyon eredeti ötlet. Bár javaslom a reggeli vagy délelőtti olvasást, mert elég nehéz elképzelni az egészet, kell hozzá egy kis idő. A fizikai háttere a témának nincs annyira kidolgozva (hála istennek, mert a fizikához nem nagyon konyítok :D a húr elmélet magas nekem), de nem is baj igazából, mert emberi nyelven el lett magyarázva az egész, és így könnyebb megérteni. Meg kapunk hétköznapi példák, amikkel még könnyebb elképzelni/megérteni, hogy mégis mi történhet velük.

A karakterek is ugyanolyan jóra sikeredtek, mint a történet.
Russel az, akit a legjobban megkedveltem a képességeivel együtt. Okos, talpraesett, bátor és a deja vu segítségével bárkit megment akit tud. És ha már szóba került a deja vu. Nagyon örülök, hogy erről is bővebben esett szó, mert én is éltem már át, de konkrét magyarázatot senki sem tud rá adni. A könyvben sem kapok rá egy definíciót, de ad egy elméletet, ami szerintem nagyon is helyén való. Belegondoltam és egészen reális magyarázatnak tűnik, de azt csak a tudósok mondhatják meg, hogy tényleg jó-e vagy sem.

A másik szereplő, akit nagyon megkedveltem az Laura. A személyiségén kívül ami még tetszett benne, az a nyitottsága az egész misztikus, különleges képességes dolog iránt. Nem sok ember kezelné így ezt a helyzetet. A legtöbben valószínű úgy tennének, mint Tina (akivel mellesleg nem igazán szimpatizáltam). Minél messzebb kerülni tőlük, el egy biztonságos helyre. Értem én, hogy nem szereti az ilyet, de akkor sem kellett volna ennyire elutasítónak lennie. Nem érdemelte meg Russel. Legalábbis szerintem.

Összességében azt mondhatom, hogy jó könyv volt. Egyetlen hibája (szerintem), hogy a végén a jó és rossz összecsapása az kicsit rövid lett. Én egy kicsivel nagyobb horderejű összeütközésre számítottam, de se baj, a boldog befejezés kárpótol mindenért. Aki szereti az ilyesfajta sci-fi/fantasy-ket (nem tudom pontosan, hogy melyik kategóriába tartozik), azoknak bátran ajánlom. :)

Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Borítómánia #13 - Olaszországban játszódó könyvek