Sarah Andersen dedikálás + interjú az írónővel

Sziasztok!

Szeptember 29-én pénteken volt szerencsém elmenni Sarah Andersen dedikálására. :3 Sajnos az előadásra nem jutottam be, mert programom volt. Kárpótolt helyette maga a könyvesbolt (az Alexandra) látványa, ugyanis most voltam ott először. Hát egy könyvmoly számára mennyország az a hely abban biztos vagyok. :D Ámulatba ejtően gyönyörű, és tele van könyvekkel. 💛 Szóval már ezért megérte elmennem.A másik természetesen a dedikálás az, amiért megérte elmenni. A közel 1 órás sorban állás sem annyira zavart, mert összeismerkedtem két nagyon aranyos csajszival is (viszont annyi eszem nem volt, hogy bemutatkozzak, szóval lányok ha magatokra ismertek nyugodtan jelöljetek be :D ). Elég hamar elrepült az az 1 óra, és mire észbe kaptam addigra már én voltam a következő. A könyveket nem sikerült beszereznem a dedikálásig, így egy papírcetlit írattam alá, amit majd beleteszek valamelyik könyvbe. Meg vettem egy nagyon aranyos hűtőmágnest is, amit rögtön fel is tettem a hűtőre amint hazaértem. :)

Még egy külön project-szerűm is volt a dedikáláson. Szerettem volna az írónővel interjút csinálni, persze nem szemtől szembe - ahhoz nem vagyok elég bátor - , hanem úgy, hogy én összeírom a kérdéseket angolul, meg ráírom az email-címem, és ő majd e-mailben válaszol. Egy kis fordítási segítséggel megkérdeztem, hogy lehet-e ilyenről szó és szerencsémre igen volt a válasz, aminek nagyon örültem. :D Mindent lebeszéltem Deidrával, és boldog mosollyal tértem haza. :)

Interjú az írónővel :)

1, Hogyan szerzed az ötleteid a képregényekhez?
- Koffeinnel és határidőkkel!

2, Mindkét könyv futótűzként terjedt el a nagyvilágban. Meglepődtél-e, mikor nyomtatásban is megjelentek a képregényeid?
- Igen, természetesen. Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy az USA-n kívül máshol is kiadnák őket, úgyhogy nagyon örülök a fordításoknak.

3, Mit szeretsz olvasni? Van kedvenc műfajod, vagy témád?
- Leginkább nonfictiont [[talán az ismeretterjesztő irodalom a legjobb fordítás rá]] olvasok, most épp Yuval Noah Harari „Sapiens” c. regényét forgatom. (Van magyarul is: https://moly.hu/konyvek/yuval-noah-harari-sapiens)

4, Van kedvenc könyved vagy könyvsorozatod?
- Ha képregényről van szó, akkor a This One Summer Mariko és Jillian Tamakitól. Azt hiszem, hogy a Play it as it Lays [[Joan Didiontól, magyarul nem jelent meg]] a kedvenc regényem.

5, Van olyan szerző, akit követsz?
- Online javarészt csak olyan szerzőket követek, akik webcomicokat készítenek. Ilyenek például Branson Reese, Alex Norris [[a Dorris McComics és Webcomic Name alkotója]], Megan McKay [[Doodle for Food]], Ruby Elliot [[Rubyetc]], csak hogy egy párat megnevezzek.

6, Mik a terveid erre az évre? Várhatunk tőled új könyvet az idén vagy a közeljövőben?
- A harmadik könyvemet hamarosan, a következő hónapban fejezem be. 2018-ban érkezik majd.

7, Hogy tetszett Budapest? Láttál olyan helyet, amit megszerettél?
- Igen, gyönyörű volt! Megnéztem a Budai Várat és a Nemzeti Galériát... Lenyűgöző volt. És a kaja is király!

Hatalmas köszönet Holló-Vaskó Péternek (vagy A. M. Aranth - ki hogy ismeri :D ) a számomra hasznos információk szolgáltatásáért, Deidrának a fordításért és a kapcsolattartásért (az írónővel), és persze Sarah-nak, hogy válaszolt a kérdéseimre. Sok puszi és ölelés Nektek!!! 💛

Néhány fénykép az eseményről :)Petus

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése