Cserjési Petra: Emlékezz!!


Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 160 oldal
ISBN: 9789631292848
Moly

Fülszöveg:
Talán ​bizonyos dolgokat mégiscsak jobb elfelejteni.

A három évvel ezelőtt elrabolt és két évig halottnak hitt nő végre boldogan élheti a gazdagok hétköznapjait. Legalábbis addig a napig, amíg össze ne fut a titokzatos férfivel, aki elrabolja és egy több ezer kilométerre lévő, rég elhagyatott épületbe visz.




A férfi mindenáron rá akar jönni, hogy mit tud a fogvatartottja, de valójában maga sem emlékszik arra, pontosan mire is kíváncsi. Ahogyan telnek az egyhangú napok az elrabolt nő egyre több mindenre emlékszik vissza életének arról az időszakáról, amit a legnagyobb mélységekbe szeretett volna eltemetni. Kiderül, hogy nem először jár a börtönéül szánt épületben és bizony sok mindent elkövetett fiatalkorában, amiért rengeteg embernek jó oka lett volna elrabolni.

De vajon melyiküknek dolgozik a férfi?

Talán nem is bérelték fel, hanem vele történt valami rettenetes?

A jelen eseményei felszínre hozzák azokat az emlékeket, amiken keresztül jobban megismerhetjük a főhősünket és az őt fogva tartó férfit is.

Köszönöm az írónőnek a felkérést az olvasásra. Egy szuper történettel lettem volna szegényebb ha ő nem kér meg.

Véleményem:
Húúúha, össze kell szednem a gondolataimat az biztos. De egyébként kifejezetten tetszett. Jobban, mint a Halott barátnők.

A történet valahol a Halott barátnőkkel egy időben játszódhat (legalábbis a dátum szerint). Mikor Lola halottnak hiszi Alizt. Miközben Aliz "halott", egészen más dolgokon aggódik, dolgozik.
A főszerep ebben a könyvben Alizé, ő meséli el a saját és barátai történetét. Itt egy egészen új megközelítést tapasztaltam magában a felépítésben. Váltakozik a jelen és a múlt idősíkja még pedig úgy, hogy az egész egy visszaemlékezés (ahogy a cím is mutatja). Alizt elrabolja egy férfi és elviszi egy régen bezárt diszkóba. Kiderül erről a férfiről, hogy valójában nem tudja magáról, hogy kicsoda, és azért rabolta el szegény lányt, mert tőle várja a választ. Innen kezdődik Aliz visszaemlékezése, lépésről lépésre vesz minden eseményt ami vele történt, hátha rábukkan az emlékeiben el-rablójára.
Ilyenfajta történetfelépítéssel (emlékeim szerint) még nem találkoztam, de őszintén szólva nekem nagyon tetszett. Pozitívuma, hogy hiába nem volt annyira jelölve, hogy mi az emlék és mi a jelen (nagyobb sorköz volt hagyva), akkor sem kavarodott bele az ember, jól el lehetett különíteni a részeket. Plusz jó volt, hogy lépcsőzetesen építette fel az írónő az eseményeket. Minden fejezetben a kirakósnak egy újabb darabját fedeztük fel, illesztettük a helyére, mígnem összeállt a teljes kép. Az ilyeneket azért szeretem, mert végig leköti a figyelmem, és addig nem enged, míg rá nem jövök a dolog nyitjára. Szóval nagyon fantörpikus az a lényeg.


Ha jól emlékszem, Aliz nem nagyon kapott szót az előző részben (javítsatok ki ha tévedek, elég szita agyam van), és ez milyen nagyon nagy kár. A stílusa valami eszméletlen. A jelenben történő jeleneteken én annyit nevettem. Ahogy beszólogatott a fickónak, én kész voltam teljesen. Meg ahogy átverte szerencsétlent, teljes nyugalommal. Rendkívül okos egy nőszemély meg kell hagyni. És a humora sem az utolsó. Nagyon lazán vette a dolgokat és ez volt benne a legnagyobb poén, mert ugye fogva tartották. (Igaz majdnem hogy úri körülmények között élt, de azért mégiscsak fogoly volt) Az ilyen szereplők kifejezetten csípem. Nem visítoznak, nem hisztiznek, hanem nyugton maradnak, lazára veszik az egészet, mert vannak annyira okosak, hogy tudják, a pánikolás nem oldana meg semmit. Elfogadják a helyzetüket, terveket szövögetnek, amiket a megfelelő pillanatban véghez víve elmenekülhetnek. Alizt pontosan ilyennek ismertem meg, és pontosan az ilyen viselkedése miatt került fel a kedvenc szereplőim listájára.

Összességében azt mondhatom, hogy tetszett. Engem megvett kilóra azt kell mondjam. A szereplők számomra szimpatikusak voltak, a történet élvezetes, eseménydús, nem unatkoztam közbe az biztos, megtúráztatta az agyamat rendesen. :D Aki olvasta az első részt, annak figyelmébe ajánlom ezt is, kár lenne kihagyni. :)

Letölthető: http://drcserjesipetra.com/letoltesek/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)