Várólista - Augusztus


Sziasztok! :) Új, Várólista című rovattal érkezünk, ami a TOP10 kedvenc idézet lusta váltóstársaként havi rendszerességgel fog megjelenni. Ebben összeszedjük az általunk legjobban várt könyvmegjelenéseket és igyekszünk egy kis tájékoztató jellegű információval is szolgálni róluk. Reméljük ti is találtok köztük olyat, ami felkelti az érdeklődésetek! :)





Petus listája:

LAUREN BLAKELY: NAGYOT FOGSZ NÉZNI



Egy pár szóban, miért: Azt ugye mondanom sem kell, hogy imádom a romantikus YA/NA könyveket. :D Ez pedig a fülszöveg alapján egy igen ígéretes darabnak tűnik, engem megvett kilóra. :D Elég valószínű, hogy ha nem is megjelenéskor, de még idén beszerzem. :)
Sorozat: -
Kiadó: Művelt Nép Könyvkiadó
Eredeti cím: Come As You Are
Magyar cím: Ui.: Nagyot fogsz nézni
Eredeti megjelenés: 2018.
Várható magyar megjelenés: 2018. október 1.
Fülszöveg típusa: hivatalos


El sem képzelhettem volna tökéletesebb éjszakát.
Egyetlen mesés éjszakára – egy jelmezes bulin Manhattan szívében –, nem az a milliomos vagyok, akiből mindenki akar egy darabot. Jó… multimilliomos. De ki számolja a nullákat? Én biztosan nem, és az a nagyon izgalmas nő sem, amilyennel még sosem találkoztam, aki történetesen szeret táncolni, szellemesen cseveg, és éppolyan szenvedélyesen imádja a falhoz döntős szexet, mint én.
Nincs szükség nevekre, sem névjegyekre. Ezért akarom jobban megismerni őt. Úgy tűnik, a titokzatos csajom önmagamért kedvel, nem pedig a hatalmas… bankszámlámért. Minden remekül megy. Másnapig, amikor egy kicsit bonyolultak lesznek a dolgok. (Gyorshír: nagyon bonyolultak.)
***
A srác elbűvölő, okos, hihetetlen szerető, de… Egyetlen célért hajtottam, és akár hiszitek, akár nem, épp a titokzatos pasim áll köztem és az álommunkám között. Iszonyúan szükségem van arra a munkára, hiszen az én küzdelmes életem semmiben sem hasonlít az övéhez. Ideje magam mögött hagyni azt a mesés éjszakát, és arra koncentrálni, hogy megtudjam, mitől indul be. Elég baj, hogy kiderül: az ő lelkivilága az én lelkivilágom, és éppúgy imádja New Yorkot, mint én.
Az együtt töltött napjaink alatt valami mást is felfedezek, amit a sors kegyetlen fintorának érzek – beleszeretek ebbe a modern mesebeli hercegbe. El sem képzelhettem volna ilyen befejezést.


WINTER RENSHAW: UI.: ROHADJ MEG!


Egy pár szóban, miért: Ezzel is ugyanúgy voltam, mint az előzővel. Elég volt elolvasnom a fülszöveget, és rögtön megfogott. Maritza stílusa, ahogy megírta ezt a levelet, nagyon tetszik, és ha az egész könyvben ilyen, akkor biztosan jó kis sztorinak állunk elébe. 😊
Sorozat: -
Kiadó: Művelt Nép Könyvkiadó
Eredeti cím: P.S. I Hate You!
Magyar cím: Ui.: Rohadj meg!
Eredeti megjelenés: 2018.
Várható magyar megjelenés: 2018. október 1.
Fülszöveg típusa: hivatalos


Kedves Isaiah!
Nyolc hónappal ezelőtt csak egy harcba készülő katona voltál, én meg egy pincérnő, aki ingyen palacsintát csórt neked, és remélte, nem veszed észre, hogy túl sokáig időzik rajtad a tekintete.
De észrevetted.
Egy sorsfordító hetet töltöttünk együtt, mielőtt elmentél. A nyolcadik napon elbúcsúztunk, az utolsó pillanatban adtuk meg egymásnak a címünket.
Az összes leveledet megőriztem, szavaid hamarosan a vallásommá váltak.
Egy hónapja viszont szóba sem állsz velem, nem írtál, aztán tegnap este volt képed besétálni az éttermembe, és úgy viselkedni, mintha soha nem láttál volna.
Ha arra gondolok, hogy… majdnem imádtalak, téged és azt a csodálatosan bonyolult lelkedet.
Majdnem.
Bármi legyen is az – remélem, jó okod van rá.
Maritza a pincérnő
Ui: Rohadj meg… és most komolyan is gondolom


ERIN WATT: CIFRA PLOTA (A ROYAL CSALÁD 3.)


Egy pár szóban, miért: Csak egy nevet mondok: Easton Royal. <3 Szerintem a legtöbbünknek elég ennyi indok, hogy megvegyük a harmadik részt. 😊 Na jóóó, a többiekért, meg a történetért is megéri, de ő a legfőbb indok. Legalábbis szerintem. :D Tudom ám, hogy szerintetek is. :D
Sorozat: A Royal család 3.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Twisted Palace
Magyar cím: Cifra palota
Eredeti megjelenés: 2016.
Várható magyar megjelenés: 2018. ősze
Fülszöveg típusa: hivatalos



Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.
Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.


Reni listája:

SARAH J. MAAS: A COURT OF WINGS AND RUIN (A COURT OF THORNS AND ROSES 3.)



Egy pár szóban, miért: A sorozat második része jelen pillanatban hivatalosan is a kedvenc könyvem, így nem is kérdés, hogy számomra ez az év legjobban várt folytatása. :)
Sorozat: Tüskék és rózsák udvara 3.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: A Court of Wings and Ruin
Magyar cím: ???
Eredeti megjelenés: 2017.
Várható magyar megjelenés: 2018. év vége
Fülszöveg típusa: nem hivatalos, saját fordítás




Egy közelgő háború fenyeget mindent, ami kedves Feyre számára a #1 New York Times Bestseller Tüskék és rózsák udvara című sorozat harmadik részében.
Feyre visszatért a Tavasz udvarába, azzal a céllal, hogy információt gyűjtsön Tamlin terveiről, mialatt a megszálló király egész Prythiant készül térdre kényszeríteni. Hogy célt érhessen, Feyre-nak muszáj részt vennie a megtévesztés halálos játékában és akár egyetlen hiba is végzetes lehet nem csak az rá, de egész világára nézve is.
A háború fellegeinek árnyékában Feyre-nak el kell döntenie kiben bízhat a káprázatos és halálos főurak közül és a legváratlanabb helyeken kell szövetségeseket találnia.
Sarah J. Maas bestsellerének izgalmas harmadik kötetében vörösre festi az eget miközben hatalmas seregek küzdenek, hogy uralhassák az egyetlen dolgot, ami elpusztíthatja őket.



TRICIA LEVENSELLER: DAUGHTER OF THE PIRATE KING (DAUGHTER OF THE PIRATE KING 1.)
Egy pár szóban, miért: Szerintem történelmi regények legnagyobb ziccerei a kalózos sztorik, viszont eddig nem igazán találtam olyan YA regényt, amiben központi szerephez jutnának. A Daughter of the Pirate King viszont pont ilyen, ráadásul imádom a határozott női karaktereket így nagy reményekkel vagyok felé. :)
Sorozat: A kalózkirály lánya 1.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Daughter of the Pirate King
Magyar cím: A kalózkirály lánya
Eredeti megjelenés: 2017.
Várható magyar megjelenés: 2018. november 2.
Fülszöveg típusa: hivatalos




Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.
A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.
Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.
Ráadásul a történet folytatódik A szirénkirálynő lányában!



LEIGH BARDUGO: SIX OF CROWS - HAT VARJÚ


Egy pár szóban, miért: Külföldi körökben elég élénk vita zajlik a Sarah J. Maas, illetve a Leigh Bardugo fanok között, azt vitatva melyik írónő is a jobb, így én is kíváncsi lettem Bardugo munkásságára. Már régóta szemezek az itthon is megjelent másik sorozatával (Grisa trilógia), de eddig nem mertem belevágni az utolsó rész kérdéses kiadása miatt. A Hat varjú is ebben az univerzumban játszódik, az alapsztori is érdekes és szerintem a hangulatot is imádni fogom. Remélem ez a regény bebizonyítja majd, hogy nálunk is terem babér az írónőnek, ezzel talán bátorítva a kiadót arra, hogy a Grisa trilógia befejezését is fontolóra vegye. :)
Sorozat: Grisaverzum
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Six of Crows
Magyar cím: Hat varjú
Eredeti megjelenés: 2015.
Várható magyar megjelenés: 2018.???
Fülszöveg típusa: hivatalos


Ketterdam: nyüzsgő nemzetközi kereskedelmi csomópont, ahol jó pénzért minden megkapható, és ezt senki nem tudja jobban, mint Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző. Kaz veszélyes küldetésre kap megbízást, és cserébe olyan gazdagságot kínálnak neki, ami legvadabb álmait is felülmúlja. Egyedül viszont képtelen sikerre vinni a vállalkozást…
Egy bosszúszomjas elítélt.
Egy szerencsejáték-függő mesterlövész.
Egy különleges múltú szökevény.
Egy Kísértet néven ismert kém.
Egy varázserejét a nyomornegyedben kamatoztató szívtörő.
Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetekből is kiszabadul.
Hat veszélyes törvényenkívüli és egy lehetetlen vállalkozás. Kaz csapata az egyetlen, ami megmentheti a világot a pusztulástól – ha előbb ki nem nyírják egymást.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)