Holly Black: The Cruel Prince - A kegyetlen herceg (A levegő népe 1.)Eredeti cím: The Cruel Prince
Fordító: Szabó Krisztina
Sorozat: A levegő népe
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 428 oldal
Ár: 3699,-
ISBN: 9789634574613
Moly, Goodreads
Fülszöveg:
Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.

Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.

Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia.

A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye.

Hagyd, hogy elbűvöljön!

Véleményem:

"Úgy tűnik, ha egyszer csókolóztál valakivel, akkor a csók lehetősége ott lapul minden egyes pillanatban, nem számít, milyen ostobaság is volt az első alkalom."

Hát……. nem sok könyv van, amit annyira szívesen csapkodtam volna a földhöz, mint ez. És ez elsősorban nem is kimondottan a történet hibája, hanem a főszereplő leányé.

Magával a sztorival őszintén szólva nem volt problémám. 2 halandó lány Tündérföldére kerül, és hát természetesen nem fogadják őket tárt karokkal. Ez igazából nem is annyira meglepő, ez általában így szokott lenni. Mivel halandóként járnak a tündérek iskolájába állandó célpontokká válnak. Még ezen sem lepődtem meg különösebben, mert hát ez is így szokott történni. De én a helyükbe, pontosabban Jude helyébe a tesója taktikáját követtem volna. Igyekezett nem felhívni magára a figyelmet, hogy elkerülje az újabb és újabb ostromokat. De hát ez persze Jude-nak nem felelt meg, és ezzel nem, hogy magát, de mást is veszélybe sodort. Az ilyen tetteiért legszívesebben addig ütöttem volna, míg szuszog. Ment a saját feje után, mint a szemellenzős ló. Ezt a tulajdonságát nagyon nem szerettem benne. Viszont ettől független voltak mondhatni jó pillanatai is, nemcsak kimondottan neki, hanem úgy a sztoriban általában. Kezdetnek mondjuk a Cardan-Jude jelenetek. :) Igaz ezekből nem volt túl sok a kellemes, és az is inkább a vége felé, de voltak. Az elején kifejezetten utáltam Cardant, de a sztori végére mondhatni belopta magát a szívembe, és kiderült, hogy igazából egész jó párost alkottak Jude-dal (de még mindig szívesen felpofoznám mindkettőt).Vivit szintén megszerettem. Viszont pl. Cardannal és Vivivel ellentétben Taryn a történet végére kifejezetten ellenszenvessé vált a számomra. Még mindig nem értem, hogy tehette ezt a saját ikertestvérével.

Viszont, hogy ne csak szidjam őket azt azért elmondhatom, hogy maga a történet tényleg szuper lett. És hála istennek ezt a csapnivaló főszereplők sem rontották el olyan nagyon. Ha másért nem is, a történet miatt megéri elolvasni tényleg (maximum a szereplők viselkedésén ne akadjatok annyira fenn, akkor élvezetesebb lesz). Kíváncsian várom, hogyan folytatódik a történetük. A fél csillag levonás Jude-nak köszönhető….

"A hatalomvágy különös dolog. Lázként kapja el az embert, és nem könnyű kigyógyulni belőle."

Csillagozás:
Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sara Raasch: Hó, ​mint hamu (Hó, mint hamu #1)